22.7 C
Sarajevo
02.10.2024

‘Dveri’ na dva sata blokirale ulaze u RTS, potom se pridružili šetnji ‘Jedan od pet miliona’

Predstavnici Dveri koji su oko 17 časova blokirali sve ulaze u zgradu Radio televizije Srbije (RTS) u Beogradu, oslobodili su dva sata kasnije prvo tehnički, a zatim i ostala dva ulaza, javlja reporter RSE. Oni će se priključiti protestnoj šetnji “Jedan od pet miliona” koja je u toku i sa njima otići do zgrade Vlade Srbije. Na kapiji tehničkog ulaza su simbolično ostavili katanac.

Boško Obradović, lider pokreta Dveri, rekao je prethodno za Radio Slobodna Evropa da je ovo čin upozorenja.

  

 Kako je kazao, četvorica poslanika pokreta Dveri danas su pokušali da uđu u zgradu RTS-a sa zahtjevom da povodom godinu dana od antivladinih protesta gostuju u programu Javnog servisa ili da gost bude makar jedan od njih ili pak Borko Stefanović, koji je bio pretučen u Kruševcu, zbog čega su inicirani protesti “Jedan od pet miliona”.

- OGLAS -
  

U znak protesta što su bili onemogućeni da predaju svoje zahtjeve blokirali su sva tri ulaza u RTS – iz Takovske, Aberdareve, kao i tehnički ulaz, a zahteve su zalepili na vrata RTS-a.

“Zahevi su da večeras u Dnevniku 2 RTS-a gostuju (zamenik predsednika Stranke slobode i pravde) Borko Stefanović, jedan od lidera opozicije koji je brutalno pretučen u Kruševcu pre godinu dana, kao i organizatori protesta ‘Jedan do pet miliona’ “, navodi se u saopštenju Dveri.

- Advertisement -

Također, Dveri traže da se nakon Dnevnika večeras ili narednih dana obezbjedi posebna emisija u kojoj bi učestvovao predsjednik tog pokreta Boško Obradović i drugi poslanici iz opozicije “koji su u prethodnim nedjeljama javno govorili na temu kriminalnih i koruptivnih afera u vrhu vlasti, što je RTS prećutao”.

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA