8.8 C
Sarajevo
07.05.2024

Zaklao djevojku jer mu je “lik iz igrice to naredio”, osuđen na 25 godina zatvora

Hrvatski Vrhovni sud potvrdio je presudu kojom je 25-godišnji mladić osuđen na 25 godina zatvora zbog ubistva 17-godišnje djevojke u jesen 2016. godine.

Vrhovni sud je naveo da je prvostepeni Županijski sud u Osijeku pravilno pravno okarakterisao zločin kao krivično djelo teškog ubistva počinjenog na podmukao način.

Šustek je, prema presudi, iskoristio povjerenje žrtve s kojom je bio u ljubavnoj vezi dogovorivši s njom sastanak na uobičajenom mjestu na koje je žrtva s punim povjerenjem došla, ne sluteći bilo kakvu opasnost, prenosi Index.

- OGLAS -

On je, s druge strane na to mesto došao planski, s unapred pripremljenim nožem na rasklapanje, i potom je devojku višestrukim ubodima nožem usmrtio, kaže se u presudi.

Osuđeni Matej Šustek je na početku suđenja 2017. iznio pred sudom, kako konstatuje hrvatski portal, bizarnu odbranu.

- Advertisement -

On je, naime, rekao sudskom vijeću da se ne osjeća krivim za ubistvo djevojke. Branio se da ga je na dan prije ubistva djevojke, sa kojom je bio mjesec dana u vezi, “posjetio” njegov najbolji prijatelj Mićael De Santa (lik iz video-igre Grand Theft Auto) i rekao da je treba eliminisati.

Kazao je i kako mu je isti lik rekao da idućeg dana dođe do željezničke stanice u Našicama, što je i učinio, i da su obukli kombinezon koji je on donio i odvezli se u Košku, gdje su čekali 17-godišnjakinju jedan sat.

Prema optužnici, 6. novembra 2016. godine Šustek je pozvao 17-godišnjakinju i rekao joj da se nađu na željezničkoj stanici. Ona je sjela na bicikl i došla na dogovoreno mjesto. On je izišao iz voza i odveo je do obližnjeg silosa. Tamo ju je uhvatio za glavu i izbo nožem dva puta u vrat.

Potom joj je nanio još devet ubodnih rana, a da bi bio siguran da neće pozvati pomoć, uzeo joj je mobilni telefon i sjeo na voz za Našice.

Osuđeni, kako se napominje, i protiv ove drugostepene presude ima pravo žalbe pred trećestepenim vijećem Vrhovnog suda Hrvatske.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA