18 C
Sarajevo
03.10.2024

Potpisan Memorandum o razumijevanju Skupštine Srbije i Savjetodavnog vijeća Katara

Memorandum o razumijevanju između Skupštine Srbije i Savjetodavnog vijeća Države Katar, koji predstavlja snažan podstrek za dalji razvoj parlamentarne saradnje, kao i ukupnih bilateralnih odnosa, danas su potpisali predsjednica Skupštine Maja Gojković i predsjednik Savjetodavnog vijeća Ahmad Bin Abdul Bin Zaid Al Mahmud, javlja Anadolu Agency (AA).

Predsjednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se danas u Dohi sa predsjednikom Savjetodavnog vijeća Države Katar Ahmadom Bin Abdulom Bin Zaid Al Mahmudom.

Kako je saopšteno iz Skupštine Srbije, Gojković je u Dohi istakla da je potpisivanje tog Memoranduma o razumijevanju važan korak koji će podstaći razvoj parlamentarne saradnje na najvišem parlamentarnom nivou, kao i između radnih tijela i grupa prijateljstava, a intenziviraće saradnju i razmjenu informacija i konsultacije o temama od zajedničkog interesa u okviru rada regionalnih i međunarodnih parlamentarnih organizacija.

- OGLAS -

Gojković i Ahmad Bin Abdul Bin Zaid Al Mahmud su razgovarali o unaprijeđenju saradnje Srbije i Države Katar na brojnim poljima i istakli spremnost dva parlamenta da doprinesu produbljivanju odnosa dve države.

Predsjednica Skupštine Srbije, koja učestvuje na 7. Globalnoj konferenciji parlamentaraca protiv korupcije u Dohi, zahvalila je predsjedniku Savjetodavnog vijeća Države Katar na ličnom pozivu da učestvuje na ovoj konferenciji, koja predstavlja važan događaj po pitanju ostvarenja ciljeva globalne saradnje u borbi protiv korupcije.

- Advertisement -

Takođe, zahvalila je predsjedniku Savjetodavnog vijeća na tome što je u oktobru predvodio delegaciju Katara na 141. skupštini IPU u Beogradu.

Gojković je uputila poziv predsjedniku Savjetodavnog vijeća Države Katar da dođe u zvaničnu posjetu Srbiji slijedeće godine u cilju daljeg razvoja odnosa dvije države.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA