15 C
Sarajevo
03.10.2024

Crna Gora: Ubijen policajac u Igalu

Policajac crnogorske granične policije Milutin Leković preminuo je večeras od posljedica ranjavanja nakon pucnjave koja se dogodila danas u Igalu, javlja Anadolu agency (AA).

Iz Uprave policije su saopštili da je Leković preminuo nakon što je operisan u risanskoj bolnici.

Kako se navodi, Lekovića je iz vatrenog oružja, sa zadnjeg sjedišta policijskog automobila u centru Igala, ranio jedan od troje stranih državljana koji su privođeni, jer nisu posjedovali identifikaciona dokumenta. Nakon ranjavanja policajca oni su pobjegli, ali su oko 17 sati uhapšeni u Sutorinskom polju.

- OGLAS -

“Jedan od njih, prilikom lišenja slobode, muškarac starosti oko 45 godina je potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom prijeteće riječi. Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani”, naveli su iz Uprave policije.

Crnogorski premijer Duško Marković izrazio je saučešće porodici Leković i kazao da će Vlada brinuti o njima.

- Advertisement -

“Pamtićemo Milutina kao hrabrog policajca i dobrog čovjeka koji je dao život za svoju zemlju. Briga o njegovoj porodici ljudska je obaveza i dužnost Vlade”, naveo je Marković.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA