18 C
Sarajevo
03.10.2024

Škoro nakon glasanja na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj: Birajte promjenu, ovako dalje ne ide

Predsjednički kandidat na izborima u Republici Hrvatskoj Miroslav Škoro glasao je danas u Osnovnoj školi Gačani, u Zagrebu, i poručio da se promjene mogu dogoditi, a da bi se to desilo narod mora izaći i glasati, javlja Anadolu Agency (AA).

“Danas birači u Hrvatskoj odlučuju o budućnosti naše zemlje. Promjene se mogu dogoditi, a da bi se dogodile narod mora izaći, unatoč lošem vremenu, i glasati”, rekao je Škoro nakon glasanja.

Kako je kazao, s jedne strane je narod, koji traži i želi promjene, a s druge strane kandidati različitih političkih orijentacija.

- OGLAS -

“Ne mislim da sam posustao, dapače, mislim da smo odradili savršenu kampanju tokom koje smo raskrinkali, na svim razinama, korupciju, nepotizam, režiju, loš igrokaz, u koji su se uključili, za nepovjerovat, ali svi, na svim razinama, kojima odgovara ovakav sistem. Nisam posustao, neći nikad, tek sam krenuo”, pojasnio je Škoro.

Biračima je poručio: “Birajte promjenu, ovako dalje ne ide, ovako dalje ne valja. Mislim da odlučujemo u ime svojih otaca, u ime svih onih koji su dali živote za ovu zemlju. Odlučujemo mi, kao generacija koja je uspjela u činjenici da smo stvorili državu nakon puno generacija i odlučujemo za svoju nerođenu djecu”, rekao je Škoro.

- Advertisement -

U sedam sati ujutru otvorena su birališta širom Hrvatske za predsjedničke izbore na kojima će više od 3,8 miliona registrovanih birača birati između 11 predsjedničkih kandidata koji su uspjeli prikupiti više od 10.000 valjanih potpisa podrške birača.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA