18 C
Sarajevo
03.10.2024

Glasanje na hrvatskim predsjedničkim izborima u Beogradu: Građani očekuju bolju saradnju dvije zemlje

Hrvatski državljani s pravom glasa i učešća na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj jutros od sedam časova glasaju na dva biračka mjesta u Konzulatu Republike Hrvatske u Srbiji, gdje je do 11.30 časova glasalo 185 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema podacima objavljenim na sajtu izbori.rs, na dva biračka mjesta u Srbiji, odnosno u Beogradu i Subotici do 11.30 časova je glasalo 185 osoba. U Srbiji je registrovano 29.592 birača, od toga u Beogradu 15.819, a u Subotici 13.773.

Dobran (80), rođen u Puli kazao je za AA da od izbora ništa ne očekuje.

- OGLAS -

“Izašao sam da glasam. Rođen sam u Hrvatskoj prije 80 godina, ali političari kao političari – gledaju svoja posla i svoj interes. Narod ih ne interesuje”, naveo je on.

Kako je rekla sedamdesetčetvorogodišnja žena koja je takođe glasala, očekuje i poboljšanje odnosa Srbije sa Hrvatskom.

- Advertisement -

“Očekujem bolje, napredak bolji, bolji život”, izjavila je.

Pedesetogodišnji čovek smatra da bi trebalo puno ljudi iz Beograda i Srbije da izađe na izbore i da pokušaju da pomognu narodu u Hrvatskoj.

Upitan kako vidi odnose Hrvatske i Srbije nakon izbora, on je odgovorio da je dosta retorike stare više od 20 godina.

“Moramo da sarađujemo. Sad smo počeli, Srbija nešto sa jugom, trebalo bi obavezno i sa Hrvatskom. Sa Mađarskom smo u nikad boljim odnosima, zašto ne bismo bili i sa Hrvatskom. Ostavimo više tu politiku staru više od 20 godina. Moramo da živimo”, dodao je on.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA