12.7 C
Sarajevo
20.09.2024

Požari, snijeg i pješčana oluja u Australiji

Šefica meteorološke službe Jane Golding kazala je da su vremenske prilike divlje, a u neki dijelovima i prilično opasne. Sydney i australska prijestolnica Canberra pogođeni su pješčanom olujom koja je počela jučeri nastavila se danas. U Queenslandu sjeverne obalne ghradove zahvatio je val vrućine, dok je južne regije također pogodila velika pješčana oluja.

U Južnoj Australiji oko 40.000 domaćinstava ostalo je bez struje, a nekoliko kuća su oštetili ekstremno snažni vjetrovi u četvrtak. Stotinjak letova iz sidnejske zračne luke otkazano je u petak zbog snažnog vjetra s udarima do 70 kilometara na sat, a promet je bio ograničen samo na jednu pistu.

Mećava je zabilježena u Novom Južnom Walesu, kao i neuobičajeno niske temperature. Upozorenja su izdana za sjeveroistok te savezne države jer kućama prijeti požar koji se brzo kreće zbog vjetra. Vatrogasci su u petak istakli da požar oko grada Salt Asha, otprilike 170 kilometara sjeverno od Sydneyja, i dalje predstavlja prijetnju. Gašenje požara otežano je zbog snažnih vjetrova.

- OGLAS -

“Požar je progutao više od 1500 hektara i još nije pod kontrolom.”

- Advertisement -

Video izvor: youtube.com/CGTN

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA