15.5 C
Sarajevo
04.10.2024

Mitropolija crnogorsko-primorska: Nikog ne pozivamo na sukobe

Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) poručila je da ne podstiče na demonstracije niti poziva vjernike da se sukobljavaju s policijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Mitropolije su ocijenili neprimjerenim upozorenje koje je crnogorski premijer Duško Marković uputio mitropolitu crnogorsko-primorskom.

Marković je danas kazao da Crna Gora neće dozvoliti izazivanje nereda i napade na državne i policijske službenike, upućujući, kako je rekao, poslednju opomenu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju da ne podstiče nerede.

- OGLAS -

“Mitropolija ne poziva na demonstracije niti podržava vjerni narod da se sukobljava s policijom u čijim redovima su naša braća i sestre”, navode u Mitropoliji.

Oni su poručili da to ne znači da, kako se navodi, vjernici nisu slobodni da iskažu svoje protivljenje Zakonu o slobodi vjeroispovjesti.

- Advertisement -

“Sveštenstvo i vjernici su, prije i iznad svega, pozvani da se mole Bogu da onima koji su na vlasti povrati razum, i da se trude da izgone ljudske grijehe, najprije iz sebe pa onda i drugih”, ističe se u saopštenju.

U Mitropoliji su istakli da Marković nepravedno proziva mitropolita Amfilohija na odgovornost za nasilje i, kako tvrde, neprimjereno mu upućuje upozorenja.

“Iako su i sam mitropolit i Mitropolija jasno i nedvosmisleno rekli da su protiv nasilja. Ova Crkva nije protiv države niti, na bilo koji način, podriva njen pravni poredak”, tvrde u Mitropoliji.

Poručili su i da svaki napad na policiju smatraju za, kako navode, podmetačinu Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Iz Mitropolije su istakli da podržavaju Markovićev poziv na dijalog koji bi uvažio stav crkve. 

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA