16.6 C
Sarajevo
06.05.2024

Mediji: Glasovi iz Hercegovine odlučuju izbore u korist Kitarovićeve

Kako navode hrvatski portali, Milijan Brkić, zamjenik predsjednika HDZ-a i jedan od ključnih ljudi u izbornim poslovima stranke, sprovodi mobilizaciju birača u zapadnoj Hercegovini, a u planu su i posebni autobusi koji će glasače dovoditi na mjesta za glasanje.

Loš rejting Kitarovićeve nakon prvog kruga i lošiji utisak koji je ostavila u TV duelu sa Zoranom Milanovićem, natjerao je HDZ da u zadnjih nekoliko dana sprovede moblizaciju biračkog tijela, računajući neodlučne glasače Miroslava Škore, zatim dijelove Zagreba naklonjene HDZ-u, te zapadnu Hercegovinu.

“Jutarnji list” prenosi tvrdnje iz viših krugova HDZ-a da je Brkić zadužen za koordinaciju na terenu i za Hrvatsku i za BiH, gdje je ključan Mostar.

- OGLAS -

U HDZ-u očekuju veću izlaznost u drugom krugu.

Hrvatsko biračko tijelo u zapadnoj Hercegovoni naklonjenije je desnici – u prvom krugu Kitarovićeva je dobila 66,61 odsto glasova, Škoru (takođe desno orijentisanog) zaokružilo je 25,47 odsto, dok je Milanović dobio samo 4,58 odsto glasova.

- Advertisement -

Istovremeno, Milanovićevi simpatizeri ukazuju na činjenicu da ankete na raznim portalima na kojima je Milanović ubjedljivo vodio nakon TV duela, preko noći, bivaju izmijenjeni u korist Kitarovićeve, što se takođe objašnjava radom simpatizera HDZ-a koji nastoje da statistiku okrenu u korist svog kandidata.

Večeras će na HRT-u biti održan drugi TV duel Kitarovićeve i Milanovića, a sutra bi trebalo doći i do trećeg duela na Novoj TV.

Drugi krug izbora za predsjednika Hrvatske biće održan u nedjelju, 5. januara.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA