22.7 C
Sarajevo
07.05.2024

Optuženi da su komšiju nasmrt pretukli zbog cigare

Optužnica dvojac tereti za krivična djela teška tjelesna povreda sa smrtnom posljedicom i napuštanje nemoćnog lica, za šta je predviđena kazna i do 12 godina, odnosno do 10 godina zatvora.

Kako se navodi u optužnici, Gajić je napadnut 28. avgusta 2018. godine u blizini svoje zgrade u banjalučkom naselju Starčevica, tačnije u Ulici Kosovke djevojke, i to nakon što je optuženima odbio dati  cigarete jer ih je već jednom bio počastio.

Ranije tokom istrage utvrđeno je da su Lukić i Bajić prvo sjedili i pili pivo kod dječjeg igrališta u Ulici Kosovke djevojke kada je pored njih oko dva sata iza ponoći naišao Gajić.

- OGLAS -

Navodno je Lukić tada od njega tražio cigarete i on je njemu i Bajiću dao po jednu cigaretu i produžio malo dalje od njih te  sjeo na klupu.

Poslije  nekog vremena ostali su bez cigareta pa su ponovo od Gajića tražili da im da još cigara.

- Advertisement -

Kada im je rekao: “Dao sam već, šta sada hoćete” i krenuo da ode, oni su ga napali i oborili na zemlju i tukli.

Muškarca su napadači tukli rukama i nogama po glavi i grudima, zbog čega je zadobio teške povrede, a tortura je prestala tek kada su stanari zgrade zagalamili i otjerali nasilnike.

Gajić je zadobio teške povrede usljed kojih je preminuo dva dana kasnije u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

U optužnici protiv Lukića i Bajića je navedeno da su oni bili svjesni da svojim postupcima mogu teško da povrede Gajića i da su to htjeli.

Navodi se da su bili sposobni da shvate značaj svog djela i da upravljaju postupcima.

Optužnica protiv njih dvojice poslata je u banjalučki Okružni sud na potvrđivanje.

Nezvanično, tokom policijskog ispitivanja Bajić je negirao da je učestvovao u premlaćivanju Gajića i rekao je da ga je tukao Lukić.

Optuženi su nakon hapšenja bili pritvoreni, ali su prije nekoliko mjeseci pušteni da se brane sa slobode.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA