11.6 C
Sarajevo
20.09.2024

Milorad Dodik u Novom Sadu ponovo negirao BiH

Naglasio je i to da ne voli kada ga zovu Bosancem.

– Došao sam ovdje da kažem da nemoj da ko slučajno kaže da sam bosanski Srbin. Ja to nisam. Ja sam Srbin i pripadam srpskom narodu. Govorim srpski jezik. Pišem srpsko pismo i tako se osjećam. Vjerujem da nikoga ne vrijeđam – rekao je Dodik i dodao:

– Ne volim kada me nazovete Bosancem, kada me pitate šta ima u Bosni. Pokušajte da nas više poštujete. Mi smo Srbi iz Republike Srpske. Mi smo Srbi.

- OGLAS -

Potom je komentarisao odnose između bh. entiteta Republika Srpska i Srbije.

– Želim da saradnja Srbije i Republike Srpske, srpskog naroda u cjelinu bude što veća. Srbija je na dobrom putu i vraća se svojim vrijednostima. To ovaj dan pokazuje. Srbija ekonomski jača, kao i sigurnosno i odbrambeno. To je svakako ponos nas tu gdje jesmo – kazao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -

U svom govoru se osvrnuo i na situaciju u susjednoj Srbiji.

– Vidim da Srbija svaki dan napreduje. Možda vama nešto promakne jer ste svaki dan ovdje. Vidim i svjedočim Srbiji koja je neprepoznatljiva na putu svog razvoja u odnosu na prije nekoliko ili desetak godina – istakao je i potom zaključio:

– To je naš ponos. Volimo Srbiju i volimo slobodu koja nas je stvorila. Živjela Srbija, Republika Srpska i srpski narod – zaključio je Dodik.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA