13.8 C
Sarajevo
05.10.2024

Crna Gora: Nuhodžić podržao inicijativu za uvođenje videonadzora na cestama

 Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić podržao je inicijativu za uvođenje auto kamera koje bi pratile stanje na crnogorskim putevima, javlja Anadolu Agency (AA).

On je istakao da će njegovo ministarstvo biti partner u svakom projektu čiji je cilj osnaživanje svijesti o bezbjednosti u saobraćaju.

“Nuhodžić podržava inicijativu koju je pokrenula grupa građana, zajedno sa porodicama stradalih u saobraćajnim nezgodama”, objavljeno je na Tviter nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

- OGLAS -

Grupa građana zajedno sa porodicama stradalih u saobraćajnim nesrećama pokrenula je inicijativu za izmjenu Zakona o saobraćaju sa ciljem uvođenja auto kamera koje bi pratile dešavanje tokom vožnje i stanje na crnogorskim putevima. Oni su najavili da će inicijativu uputiti Skupštini Crne Gore nakon što prikupe tri hiljade potpisa.

Iz Ministarstva su saopštili da je Vlada za ovu godinu izdvojila novac za uvođenje stacionarnih radarskih sistema, kako bi se poboljšala bezbjednost učesnika u saobraćaju.

- Advertisement -

“Cilj nam je da sačuvamo živote građana, smanjimo broj povrijeđenih i poginulih na putevima, kao i broj saobraćajnih nezgoda”, rekli su iz MUP-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA