13.8 C
Sarajevo
05.10.2024

Odloženo još jedno ročište na suđenju za paljenje kuće novinara

Okrivljeni Vladimir Mihailović i Igor Novaković, po savjetu advokata, nisu htjeli da odgovaraju na pitanja niti da iznose odbranu bez audio bilježenja.

Zora Dobričanin Nikodinović, advokat optuženog Vladimira Mihajlovića, rekla je nakon još jednog odloženog ročišta u ovom procesu da stenogramske beleške nisu dovoljne.

„Jako je važno da odgovori na pitanja apsolutno precizno uđu u zapisnik, odnosno u transkript, što će reći da budu snimljeni. Suđenje ide neverovatnom brzinom, s obzirom da je krivično delo izvršeno pre godinu dana. Već smo duboko u fazi glavnog pretresa u ispitivanju okrivljenih“, rekla je Dobričanin.

- OGLAS -

Osim Simonovića, koji je optužen kao nalogodavac paljenja kuće Jovanovića, u ovom procesu kao izvršioci i pomagači optuženi su i Vladimir Mihailović, Igor Novaković i Aleksandar Marinković.

Oštećeni Milan Jovanović, novinar portala “Žig info” koji je pisao o malverzacijama rukovodstva Grocke u vreme vladavine Dragoljuba Simonovića, kaže da se radi o opstrukciji.

- Advertisement -

“Jer, oni nemaju nikakvu odbranu. Oni nemaju kako da se brane, niti imaju ijednu reč za svoju odbranu. Tako da ćemo videti… Imam dosta materijala sa kojim mislim da ću sve njihove promene izjava da anuliram i da će se videti prava istina”, navodi Jovanović.

Neka od prethodnih ročišta odložena su zbog nedolaska pojedinih advokata okrivljenih ili drugih obaveza odbrane koje nemaju veze sa ovim suđenjem.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA