11.6 C
Sarajevo
21.09.2024

Projekti javnog transporta u KS vrijedni 130 miliona eura

Ministar saobraćaja u Vladi Kantona Sarajevo Adnan Šteta ugostio je danas predstavnike Evropske investicione banke sa kojima je razgovarao o implementaciji projekata Javnog transporta Sarajevo u Bosni i Hercegovini.

U sklopu Programa javnih investicija za područje transporta u Kantonu Sarajevo, Vlada KS usvojila je projekte Ministarstva saobraćaja u ukupnoj vrijednosti 130 miliona eura. Kako je istakao ministar Šteta, projekti koji se tiču javnog prijevoza su u visokoj stopi spremnosti.

Radi se o projektima izgradnje tramvajske pruge za Hrasnicu, rekonstrukciji trolejbuske mreže za Vogošću, obnovi voznog parka za trolejbusku mrežu za Vogošću, izgradnji Južne longitudinale, obnovi voznog parka za javni linijski prijevoz putnika.

- OGLAS -

Predstavnici EIB-a boravit će u Sarajevu do petka, gdje će sa uposlenicima Ministarstva saobraćaja ustanoviti stanje spremnosti navedenih projekata.

Ukupan iznos sredstava za projekte iz vanjskog zaduženja koji su planirani u prijedlogu budžeta KS za 2020. godinu iznosi 130 miliona eura, saopćeno je iz  Pres-službe KS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA