11.6 C
Sarajevo
05.10.2024

Stefanović: U Atini likvidirane suštinske vođe škaljarskog klana, zabrana ulaska u Srbiju opravdana

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da su u nedavnom obračunu “crnogorskih narko klanova”, u Atini, “likvidirane suštinske vođe škaljarskog klana” i dodao da se pokazalo da je bila opravdana zabrana ulaska u Srbiju lica iz drugih država koja mogu da ugroze bezbjednost njenih građana.

On je, nakon predstavljanja donacije Evopske unije srpskoj policiji rekao da se značajno smanjio broj mafijaških obračuna u Srbiji koja je, kad se uporedi za drugim zemljama, “jedna od najbezbjednijih”.

“Mi smo ovdje suštinski obezglavili u prethodnim godinama organizovani kriminal, odnosno najviši u tim organizacijama više nisu u Srbiji, već su u inostranstvu.  One, za koje smo imali dovoljno dokaza, smo pohapsili, oni, za koje nismo, godinama više nisu ovdje jer znaju da će biti krivično gonjeni”, rekao je Stefanović.

- OGLAS -

Kako je naveo, spisak lica kojima je zabranjen ulazak u Srbiju iz drugih država stalno se unaprjeđuje i saradnja sa crnogorskom policijom, kao i drugim iz okruženja, je dobra.

On je apelovao na sudove da ne budu blagi u kažnjavanju pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i onih koji ponavljaju krivična djela. 

- Advertisement -

Policiji je danas predata donacija Evropske unije, vrijedna milion eura, sastavljena od 15 vozila i tri vozila – pokretne laboratorije, koje će omogućiti prikupljanje dokaza na terenu koji je biološko-hemijski zagađen.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici je rekao da krimininal tehnološki napreduje pa je neophodno da se i nadležni organi koji se bore protiv njega usavršavaju.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA