15 C
Sarajevo
21.09.2024

Tegeltija razgovarao s delegacijom VTKBiH o unapređenju poslovnog ambijenta

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu s delegacijom Vanjskotrgovinske komore BiH, koju je predvodio predsjednik Vjekoslav Vuković, o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uslova za poslovanje domaćih privrednika.

Tegeltija je upoznao sagovornike o opredjeljenjem Vijeća ministara za nastavak reformskih procesa, u skladu sa ustavnim nadležnostima, a koje za cilj imaju poticanje održivog, efikasnog i kontinuiranog privrednog rasta, kao i stvaranje povoljnog ekonomskog okruženja.

Na sastanku je razgovarano i o mjerama koje je potrebno preduzeti na zaštiti domaće proizvodnje, te podizanju kvaliteta domaćih roba kako bi bila povećana njihova konkurentnost.

- OGLAS -

Tom prilikom, postignut je dogovor da Vanjskotrgovinska komora BiH dostavi prijedloge imena članova radnih grupa koje će prioritetno raditi na zaštiti domaće privrede i promociji privrednih potencijala BiH.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Vanjskotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić i Nemanja Vasić, te generalni sekretar VTKBiH Zdravko Marinković, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA