11.6 C
Sarajevo
06.10.2024

Knežević: Mnogo nam znači Vučićeva poruka sabornosti i složnosti

Član predsjedništva opozicionog Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića očekuje podršku građanima Crne Gore koji se protive Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, javlja Anadolu Agency (AA).

Knežević je na konferenciji za novinare ustvrdio da je Vučić uradio sve u skladu sa ustavnim ovlašćenjima.

“Mi smo jasno saopštili da ovo što se dešava u Crnoj gori jeste udar na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), ali niti od predsjednika ili bilo kog državnog organa Srbije ne očekujemo da šalju tenkove, avione niti dobrovoljačke garde da brane srpski narod i vjernike. Moramo da priznamo da nam itekako znači poruka sabornosti i složnosti koju dobijamo, ne samo od Vučića“, kazao je Knežević.

- OGLAS -

On je pozvao građane da ne dozvole politizaciju protestnih litija i optužio predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da, kako je kazao, želi da uvede vanredno stanje u državi.

Knežević je kazao da policija hapšenjem članova porodice i aktivista Demokratskog fronta želi da izazove radikalnu reakciju tog političkog saveza.

- Advertisement -

„Hapšenjima su htjeli da izazovu našu reakciju kako bi mogli da uvedu vanredno stanje ili optuže DF za rušenje ustavnog poretka, a time zapravo zabrane molebane i litije. Ako je Đukanović mislio da ćemo odgovoriti agresivno i onako kako zaslužuje, prevario se. Odgovor će biti još više naroda na litijama pod zastavama SPC-a, sa jasnim ciljem da mirno i dostojanstveno iskažu svoj revolt zbog onoga što se dešava u Crnoj Gori“, kazao je Knežević.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA