20.5 C
Sarajevo
27.10.2024

Edin Džeko među diplomantima UNSA

U Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra“ danas je održana svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu (UNSA). Na svečanosti su prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor UNSA i dekani fakulteta i akademija promovisali 5.246 diplomanata i magistranata.

Rektor Škrijelj je pozdravio diplomante i magistrante na četrnaestoj zajedničkoj promociji i dodjeli diploma, te im zaželio svako dobro u ličnom i profesionalnom životu.

“U proteklih sedam decenija Univerzitet u Sarajevu do danas je promovisao više od 166.000 diplomanata, više od 18.000 magistranata i više od 3.000 doktora nauka. To znači da je Univerzitet u Sarajevu svojim kadrovima, odnosno njihovim idejama, doprinosom, gledištima i odnosima obilježio čitavo jedno stoljeće bh. društva“, kazao je Škrijelj između ostalog i dodao:

- OGLAS -

“Budite ponosni na sebe i svoj uspjeh, jer završetkom studija vi ulazite u jedan potpuno novi svijet, svijet koji je u ovom trenutku opterećen mnogim nedoumicama i izazovima, i koji od vas, imajući u vidu vaš akademski uspjeh, ima posebna očekivanja. Pozivam vas da svoja znanja i vještine, stečene na univerzitetu, stavite u funkciju progresa i življenja temeljnih humanističkih načela“.

Među ovogodišnjim diplomantima UNSA je i Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije BiH i napadač Rome, koji je prisutne pozdravio preko video linka, što je izazvalo oduševljenje u “Zetri“.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA