10 C
Sarajevo
07.10.2024

Crna Gora: Stotinu protestanata u Podgorici zatražilo ostavku Đukanovića

Grupa građana “Preokret 2020” večeras je organizovala protestnu šetnju u Podgorici zahtijevajući ostavku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, javlja Anadolu Agency (AA).

Pod sloganom “Mora da ide” oko stotinu demonstranata počelo je protestnu šetnju ispred zgrade Predsjedništva a završilo je pred Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Oni su ponovili ranije zahtjeve da Đukanović treba da podnese ostavku jer, kako tvrde, nije predsjednik svih građana.

- OGLAS -

“Tražimo da Đukanović podnese neopozivu ostavku jer jer prekršio sve moguće zakone ove zemlje. Zbog brojnih afera sa kojima je povezan on nema legitimitet za funkciju koju obavlja. Odgovoran je za ekonomsku propast države i podjele među građanima pa zbog toga mora da ode”, kazao je jedan od organizatora protesta Vlatko Kadić.

On je istakao da su predstavnici organizacije “Preokret 2020” Đukanovićevom kabinetu već dostavili pismo u kome se zahtjeva njegova ostavka. Kadić je kazao da “Preokret 2020” zahtjeva da se nakon Đukanovićeve ostavke organizuju demokratski izbori u Crnoj Gori.

- Advertisement -

Član organizacije “Pokret 2020” Aleksandar Perović najavio je da će naredni protesti u Podgorici biti organizovani 6. marta. On je pozvao građane da se pridruže protesima.

“Očekujemo od građana da izađu na ulice i traže Đukanovićevu ostavku. Mi ćemo nastaviti sa protestima, bez obzira na brojnost. Pozivamo da nam se pridruže i oni koji smjenu vlasti traže iz kuća i po kuloarima”, kazao je Perović.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA