17 C
Sarajevo
18.10.2024

Šampion iz Bijeljine koji nastupa za BiH: Saša Nedić je balkanski prvak u karateu (FOTO)

Proteklog vikenda, tačnije u periodu između 30.11. i 02.12. u Dubrovniku u organizaciji Balkanske karate federacije i Hrvatskog karate saveza, održano je 19. po redu Balkansko prvenstvo za kadete, juniore i U21 seniore.

Na prvenstvu koje je po kvalitetu i masovnosti okarakterisano kao jedno od najkvalitetnijih učešca uzelo je 843 učesnika iz 11 balkanskih zemalja.

Između ostalog, a u sastavu Reprezentacije Bosne i Hercegovine nastupalo je i troje takmičara kk.“UNSU“ iz Bijeljine.

- OGLAS -

U kadetskoj ženskoj konkurenciji u kategoriji [-47] prvog dana prvenstva, nastupale su Jelena Tripunović i Sara Kalajdžić.  Tripunovićeva je poražena u drugom kolu, dok je Kalajdžićeva za ulazak među četiri najbolje, možda nenamjernom greškom sudija, nakon vodstva diskvalifikovana.

- Advertisement -

Pored njih u juniorskoj konkurenciji u kategoriji [76+] drugog dana Prvenstva nastupao je Saša Nedić koji je na briljantan način, došao do prvog mjesta i titule novog balkanskog šampiona u ovoj kategoriji.
Nedić je bio uspješan i bolji u čak pet mečeva i to; u prvom kolu od predstavnika Slovenije Klobasa Aleksa rezultatom (1:0); u drugom od predstavnika Srbije Arsović Mihajla rezultatom (3:0); u trećem od Crne Jovović Nemanje rezultatom (1:0), te u polufinalnom od predstavnika Makedonije Petkov Gligora rezultatom (8:0).
U finalnom meču Nedić se sastao sa preiskusnim Petrov Robertom iz Bugarske, bivšim kadetskim viceprvakom evrope, koji je prema aktuelnoj rang listi jedan od najboljih juniora svijeta i u tom meču, punom taktičkog nadmudrivanja, uspio pobjediti (2:1).

Treći dan Prvenstva bio je rezervisan za takmičenje, reprezentacija u ekipnoj konkurenciji gdje je Nedić dobio povjerenje selektora Željka Zombre i nastupao za tim BiH. U tom dijelu, posle ubjedljivih pobjeda u kvalifikacijama u finalnom meču, tim BiH se sastao sa reprezentacijom Srbije koja je ovaj put bila bolja pa su se i Selektor i ekipa morali zadovoljiti drugim mjestom i titulom ekipnog viceprvaka Balkana. Svakako još jedan veliki rezultat s obzirom na konkurenciju i u tom dijelu takmičenja.

Pored pojedinačog zlata dan ranije, bila je to druga medalja i druga titula za našeg juniora, koju je ponio u Bijeljinu sa ovog Prvenstva što predstavlja jedan od najvećih uspjeha bijeljinskog karatea u okvirima zvanične WKF karate organizacije.

U ukupnom plasmanu Reprezentacija Bosne i Hercegovine zauzela je visoko peto mjesto sa osvojene tri pojedinačne zlatne i jednom ekipnom, te deset srebrenih i devet bronzanih medalja.
Činjenica da je naš junior, osvajač jedne od tri pojedinačne zlatne medalje za Bosnu i Hercegovinu i jedne od dvije pojedinačne za predstavnike iz Republike Srpske, dovoljno govori o jačini i važnosti ovog rezultata.
Moramo istaći da je Nedić na aktuelnoj svjetskoj rang listi u kategoriji [76+] trenutno među dvadesetpet najboljih juniora svijeta, a na listi Svjetske lige za mlade na visokoj osmoj poziciji, te da ovi rezultati koje je postigao u Dubrovniku nisu nimalo slučajni.

“Ove dvije medalje su svakako plod i rezultat jednog predanog i sistematskog rada u našem klubu i rezultat kompletne ekipe, zajedno sa roditeljima koja čini jednu veliku porodicu! Najvažnije od svega je da će ovakvi rezultati, mnogo značiti za naš klub, za dalji razvoj karate sporta u Bijeljini ali i RS-u”, poručuju iz KK UNSU.

Vremena za slavlje i opuštanje neće biti jer već sredinom ovog mjeseca karatiste UNSU-a čeka nastup u četvrtom kolu Svjetske lige za mlade u Veneciji.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA