17 C
Sarajevo
18.10.2024

Mektić odbio certifikat: CIK nanosi štetu i izaziva nepovjerenje. Odgovorni su za destabilizaciju

Mektić odbio certifikat: CIK odgovoran za destabilizaciju

Članovi Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine uručili su danas uvjerenja o dodjeli mandata poslanicima u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH izabranim na Općim izborima u oktobru ove godine. Prije toga su poslanici potpisali izjavu o prihvatanju mandata.

Poslanici Socijaldemokratske partije BiH, Partije demokratskog progresa te Dragan Mektić (SDS) nisu preuzeli uvjerenja o dodjeli mandata.

- OGLAS -

Mektić je naveo da je tu odluku donio zbog protesta protiv rada CIK-a.

– Smatram da CIK nije niti korektno niti pošteno proveo izbore, poručio je Mektić.

- Advertisement -

Njegov stranački kolega Mirko Šarović preuzeo je certifikat, ali Mektić dodaje da je ovo njegov lični stav.
CIK je nanio štetu i izazvao nepovjerenje. I dalje proizvodi nesporazume i komplikuje političke odnose. CIK će biti odgovoran za političku destabilizaciju u narednom periodu, rekao je Mektić.

Iz SDP-a su za Vijesti.ba rekli da smatraju da je CIK doprinio neregularnosti ovog izbornog ciklusa, a posebno odbijanjem zahtjeva za ponovno brojanje glasova čime su dali pečat na besprizornu izbornu krađu.

– U zavisnosti od ponašanja CIK-a u narednim danima imamo namjeru podnijeti krivične prijave i protiv njih i protiv osoba u sekretarijatu CIK-a. U tim okolnostima apsolutno nema potrebe da od njih preuzimamo certifikate i slikamo se sa njima, rekao je Saša Magazinović za Vijesti.ba.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA