15 C
Sarajevo
21.09.2024

Kim širi raketnu bazu, snimci dokaz

Diplomatski razgovori sa SAD-om nisu učinili ništa što bi Kim Džong Una spriječilo da masovno proizvodi I raspoređuje nuklearne bojeve glave. Na snimcima jasno se vidi da je raketna baza i dalje aktivna te da se kontinuirano nadograđuje. Uprkos petomjesečnim dogovorima Washingtona i Pyongyanga ništa nije postignuto po pitanju denuklearizacije.

Baza je odavno poznata američkim obavještajnim agencijama, međutim slike otkrivaju izgradnju novih objekata, koji do sada nisu identifikovani. Nova raketna baza predstavlja prijetnju za SAD, zbog kako se navodi jedinstvene lokacije, gdje bi SAD bile na direktnom udaru.

Trump je često posljednjih mjeseci govorio o odsustvu testova balističkih raketa u Sjevernoj Koreji, što bi trebalo da bude znak diplomatskog napretka.

- OGLAS -

Također, smatra da je Kimova ponuda demontaže nekih objekata za testiranje signalizira da je lider Sjeverne Koreje ozbiljan po pitanju denuklearizacije, ipak satelitski snimci pokazuju drugačije.

Da podsjetimo, tokom samita u Singapuru ovog ljeta, Tramp i Kim su dogovorili sporazum, u kojem su se dvojica lidera obavezali na izgradnju “trajnog i stabilnog mirovnog režima na Korejskom poluostrvu”, kao i “rad na potpunoj denuklearizaciji poluostrva”.

- Advertisement -

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA