6 C
Sarajevo
22.09.2024

Kompanija Porsche Sarajevo postavila prvu javnu električnu punionicu u Sarajevu

Kompanija Porsche  Sarajevo u partnerstvu sa firmom Hager d.o.o. i Općinom Stari Grad Sarajevo poklonila je građanima Bosne i Hercegovine  punionicu za električna vozila. Električna punionica je zvanično puštena u rad tokom otvorenja modernog multifunkcionalnog trga i javne podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića  (preko puta gradske Vijećnice), Općina Stari Grad Sarajevo.

„Sa ponosom smo građanima Bosne i Hercegovine, povodom praznika Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, poklonili električni punjač koji će biti na raspolaganju svim vlasnicima i korisnicima električnih automobila, potpuno besplatno bez naknade za punjenje u narednih 5 godina. Ujedno želimo naglasiti da se radi o prvoj javnoj električnoj punionici u Sarajevu, koja će biti na raspolaganju svim građanima naše domovine, ali i turistima koji obilaze Bosnu i Hercegovinu“, rekao je Senad Olovčić, direktor Porsche BH d.o.o.

U Bosni i Hercegovini ima već preko 30 registrovanih električnih automobila, te očekujemo da se nadležni organi značajnije uključe u stimulaciju i podsticaje za nabavku električnih automobila kako bi se smanjilo zagađenje koje dolazi iz transporta, po ugledu na zemlje regije koje značajno podstiču nabavku ekološki prihvatljivih vozila.

- OGLAS -

„Koristimo priliku da se zahvalimo Općini Stari Grad Sarajevo na čelu sa načelnikom g-din. Ibrahimom Hadžibajrićem, koja je prva prepoznala potrebu i želju da u sklopu moderne javne garaže omogući instalaciju prve javne punionice koja će koristiti građanima BiH i turistima bez troškova naknade, slijedeći tako praksu modernih evropskih zemalja“, dodao je Senad Olovčić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA