15 C
Sarajevo
09.05.2024

Sarajlić zamolio oprost od onih “koje je ugrozio” (VIDEO)

Sarajlić je pred novinarima nekoliko puta ponovio kako je njegova ostavka konačna.

“Dakle, moja ostavka je konačna i ja sam je poslao predsjedniku u nedjelju, 1. marta. Čestitam novoizabranom rukovodstvu Kantona i nadam se da će na čelu sa generalom Prevljakom imati snage i dovoljno iskustva da se iznesu sa svim problemima. Ostavljam Kantonalni odbor, najjači u strukturu SDA, sa najboljim rezultatima, sa najviše poslaničkih, vijećničkih mandata, sa osam načelnika i gradonačelnikom. Rezultati govore za sebe. Svima onima koje sam na neki način, činjenjem ili ne činjenjem, ugrozio – izvinjavam se i da mi oproste, a život ide dalje”, poručio je on.

Sarajlić je dodao da još nije dobio poziv na saslušanje u MUP-u KS, ali da će do njega “vjerovatno” doći.

- OGLAS -

“Ja sam na Kolegiju govorio o unutarstanačkim aspektima. Izbori su, po meni, provedeni u skladu sa Statuom i izbornim pravilima, a ono što je bilo poslije, ili šta je prethodilo – o tome će stranka odlučivati kroz određene komisije”, istakao je bivši potpredsjednik SDA.

Sarajlić je naglasio da ne želi dalje govoriti o detaljima, kao i šta će biti sa članovima SDA, akterima snimka koji je objavio načelnik Općine Novo Sarajevo i funkcioner ove stranke, Semir Efendić.

- Advertisement -

“To je stranačka stvar. Dozvolit ćete da ove stvari nisu za javnost”, kategoričan je bio Sarajlić.

Na kraju je kazao da mu je žao što je narušio ugled stranke.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA