12.7 C
Sarajevo
19.09.2024

Ilma Karahmet: Svaki put prije izlaska na scenu sjetim se Bosne i Hercegovine

Pet godina poslije, Ilma nastavlja da nas oduševljava svojim raskošnim talentom, te ponosno predstavlja svoju Bosnu i Hercegovinu na talent takmičenju RTL-ove Zvijezde.

Za Ilmu muzika je oduvijek nešto što se ne da riječima u potpunosti opisati, te je muzika način da izrazi svoja osjećanja, stavove, raspoloženja, ali i da na nas prenese svu energiju koju nosi njena svaka izvedba.

Ilmu smo pitali šta se to promijenilo u njenom životu od sada legendarnog nastupa u prvoj sezoni X Factora?

- OGLAS -

– Na neki način “X Factor Adria” na mene je ostavio jedan sjajan i neizbrisiv trag u životu. Poslije tog takmičenja ja sam danas odrasla osoba koja na karijeru gleda sasvim ozbiljno, a svakako sam mnogo posvećena svome poslu.

- Advertisement -

Ove godine Ilma je odlučila prijaviti se na talent show u susjednoj Hrvatskoj- RTL-ove Zvijezde, pa nam je rekla koja je razlika bila takmičiti se 2013 i sada:

-Da trenutno su aktualne RTL Zvijezde u Hrvatskoj gdje sam se prijavila i iskreno mnogo sam sretna zbog toga jer svojim učešćem imam priliku da se pokažem pred hrvatskom publikom koja me do sada nije imala priliku slušati. Kada su u pitanju razlike između Zvijezda i X Factor-a, mogu da kažem da sam sada stasala u ličnost koja se konkretno bavi muzikom. Na prošlom takmičenju sam ostvarila odličan rezultat, ali tada sam bila dijete dok je ovo sada ozbiljna priča u nastavku moje karijere.

I ovog puta u žiriju su eminentne ličnosti hrvatske muzičke scene: Tonči Huljić, Petar Grašo, Nina Badrić, Andrea Andrassy te Jacques Houdek koji je Ilmi ove sezone mentor. I pored tako zahtjevnog žirija, Ilma kaže da se ne plaši nikoga, te smatra da je tu da pokaže šta i koliko može.

– Meni je prije svega velika čast što mogu da budem pred jednim takvim žirijem s obzirom na to da su to velike i kompetentne ličnosti.

Svaki izlazak na scenu za Ilmu je poseban doživljaj:

-Otkako sam na ovom takmičenju zaista svaki put prije izlaska na scenu sjetim se Bosne i Hercegovine. Ne znam zašto se to svaki put desi, ali mislim da je to moja velika odgovornost koju nosim sa sobom da našu zemlju predstavim u najboljem svjetlu. Svakako ja sam tu da predstavim sebe i svoj talenat, ali ipak mislim da predstavljam u velikom dijelu zemlju iz koje dolazim, a to je moja Bosna.

U posljednje vrijeme talenti iz Bosne i Hercegovine u zemljama regiona gotovo uvijek budu u samom vrhu, a Ilma kaže da ima nešto u nama što ljudi vole i prepoznaju:

-Da, definitivno to su činjenice da Bosanci osvajaju takmičenja. Mislim da je to ta duša koju nosimo u sebi. Svi dosadašnji rezultati pokazuju da smo dosta talentovana zemlja i time se trebamo ponositi.

Što se tiče planova za budućnost Ilma kaže da su planovi orijentisani na njenu karijeru i rad na novim pjesmama:

– Uskoro pripremam jednu predivnu pjesmu koju namjeravam objaviti početkom 2019. godine.

I za kraj, na naše pitanje nada li se pobjedi Ilma kaže:

– Mislim da je rano o tome govoriti s obzirom na to da ima još do finala. Pored svega meni će biti čast ako uđem u finale, a neka pobjedi najbolji. Iskreno vjerujem u objektivnost žirija, a pored mene ima sjajnih vokala koji imaju velike šanse da pobjede na ovom takmičenju.

 

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA