15 C
Sarajevo
20.09.2024

Sve je gotovo: River Plate pobjedio Bocu Juniors

U uzvratnoj utakmici finala Copa Libertados su River Plate je savladao ekipu Boce Juniorsa. Konačan rezultat glasio je 3:1. Gledaoci su zaista mogli uživati u fenomenalnom fudbalu na Santiago Bernabeu.

Prva velika prilika se desila u desetoj minuti, kada je umalo River postigao autogol. Naime, defanzivac ‘domaćina’ Maidana, je loše reagirao, a lopta je otišla malo iznad prečke. Iduću priliku ponovo je imala Boca, samo minutu kasnije, kada je Perez zahvatio odličan volej, ali je Armani sjajno odbranio udarac fudbalera Boce Juniorsa.

Prvu priliku za River imao je fernandez u dvadesetoj minuti susreta, ali je njegov udarac završio preko gola. Do kraja prvog poluvremena Boca je imala ofanzivnu incijativu pred golom Rivera, ali udarci Pereza i Martineza nisu našle put do mreže. Samo minutu prije odlaska na odmor prvog poluvremena stadion je apsolutno eksplodirao. Igrao se 44. minut utakmice, kada je Dario Bendetto iz fenomenalne kontre svojom majstorijom doveo svoju ekipu u vodstvo i postavio konačan rezultat prvog poluvremena 0:1.

- OGLAS -

Igrala se 53. minuta utakmice, kada se desila jedna od spornih situacija ove utakmice Pratto je izašao sa golmanom jedan na jedan i prvi stigao do lopte, nakon čega ga je Andrade oborio, ali sudija nije svirao jedanaesterac.

Drugo poluvrijeme je obilježila ofanzivna incijativa Rivera, dok je Boca željela zadržati minimalnu prednost, takav pristup će koštati Bocu, pa će Lucas Pratto donijeti veliko izjednačenje za još jednu erupciju cijelog stadiona. Igrala se 68. minuta utakmice. Boca Juniors je samo deset minuta nakon izjednačujućeg gola imala indirektan udarac sa jedanaest metara, ali je isti završio u živom zidu River Platea.

- Advertisement -

Do kraja susreta Boca se odlično branila, pa je utakmica otišla u produžetke nakon ukupnih 3:3. Igrao se 92. minut utakmice kada je Barrios zaradio drugi žuti karton nakon neopreznog starta.

Nakon ovoga Boca Juniors je nastavila sa desetoricom na terenu, a River je još više povećao svoju incijativu po golu Boce.

Nakon prvog produžetka nije bilo promjene rezultata, pa je ostalo 1:1. U drugom produžetku River je nastavio sa incijativom, a ona se isplatila u 109. minuti kada je Juan Quintero fenomenalnim udarcem ispod prečke savladao Andradea i doveo veliko vodstvo River Plateu od 2:1. Boca Juniors je odmah po pirmljenom goolu krenula po izjednačujući, a u 116. minuti sjajno je loptu zahvatio Gago, ali je udarac bivšeg fudbalera Reala završio u rukama Armanija.

A onda šok u prvoj minuti nadoknade sudijskog poluvremena, Boca je imala korner, čak je i golman Andrade došao u protivnički šesnaesterac, što je kaznio River Plate sjajno istrčanom kontrom, a strijelac za konačnih 3:1 bio je Martinez.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA