30 C
Sarajevo
29.08.2024

Adaptacija sportskog igrališta Centra „Vladimir Nazor“ i Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje

Nakon što je Općina Novo Sarajevo u okviru realizacije projekta „Uključite se svi da možemo i mi“ provela postupak javne nabavke za odabir izvođača radova, načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i predstavnici firme „FLEX INVEST“ d.o.o. Sarajevo potpisali su Ugovor o izvođenju radova na adaptaciji i opremanju sportskog igrališta Centra „Vladimir Nazor“ i Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje.

Načelnik dr. Hasan Tanović istakao je da ova lokalna zajednica nastavlja sa realizacijom projekata i aktivnosti namijenjenim osobama sa poteškoćama u razvoju sa ciljem adekvatnog i kvalitetnijeg provođenja školskih i vanškolskih aktivnosti svih učenika kako Centra “Vladimir Nazor”, tako i Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje.

Projektom je planirana sanacija dijela postojeće asfaltne podloge na igralištu, ugradnja sportske podloge od gume i podloge od umjetne trave na određenim dijelovima igrališta.

- OGLAS -

Planirana je i ugradnja panelne sportske ograde oko jednog dijela igrališta koje do sada nije bilo ograđeno, te nabavka i ugradnja košarkaške table,  samosklapajućih golova za mali fudbal i fitness sprave.

Vrijednost navedenih radova je 113.659,00 KM, od čega UNDP BiH učestvuje sa 62.300,00 KM, Općina Novo Sarajevo sa 23.944.00 KM I UNICEF sa 10.900,00 KM.

- Advertisement -

Pored navedenog, u okviru projekta „Uključite se svi da možemo i mi“ načelnik dr. Tanović i predstavnici firme DINALSA d.o.o Sarajevo potpisali su i Ugovor za izvođenje radova na  adaptaciji i opremanju molersko-farbarske radionice u Školi za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, za šta je Općina Novo Sarajevo izdvojila oko 21.000,00 KM.

U okviru ovog projekta nabavljena je i opreme za knjigovezačko-kreativnu/reklamno-grafičarsku radionicu čija je vrijednost 5.000 KM.

Larisa Hasanović, direktorica Škole za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje zahvalila se Općini Novo Sarajevo, Vladi Švedske  i UNDP-u na realizaciji projekta opremanja školskih učionica i adaptaciji sportskog igrališta.

  • Zaista smo sretni što će naša djeca sa poteškoćama u razvoju napokon moći da koriste igralište i radionice koje će biti od velikog značaja za naše učenike, istakla je direktorica Hasanović.

Projekat se provodi u sklopu programa „Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja kao temelj za održiv i inkluzivan rast u Bosni i Hercegovini“ (SDG2BiH) kojeg finansira Vlada Švedske i implementira UNDP u partnerstvu sa UNICEF-om i UNWOMEN u BiH, uz koordinaciju Ureda rezidentne koordinatorice UN-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA