1.6 C
Sarajevo
23.04.2024

Adnan Šteta: ‘Pokrenuli smo velike projekte i realizirali milionska ulaganja’

O projektima koji su realizovani i o planovima za period do 2030. godine, o važnosti javnog prevoza, saradnji sa domaćim i stranim institucijama i organizacijama, svjetskim konsultantskim kućama za projekte zelene politike, ministar saobraćaja KS Adnan Šteta govorio je na konferenciji Forum lijeve inicijative.

Na forumu su učestvovali i dekani Mašinskog fakulteta i Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, sa kojima je Ministarstvo u proteklom periodu imalo izuzetnu saradnju, a koju je Šteta najavio dodato jačati u budućnosti.

Povodom toga, Šteta se oglasio na Facebook-u, a u nastavku prenosimo njegovu objavu u cijelosti: 

- OGLAS -

Sarajevo će imati najbolji javni prevoz.

Decenijama se nije ulagalo, zanemarivale su se potrebe građana i nismo imali dobar prevoz. Imali smo i manji broj korisnika javnog prevoza. Situacija se promijenila, ali mora biti još mnogo bolja.

Pokrenuli smo velike projekte, realizovali milionska ulaganja u nabavku vozila, izgradnju infrastrukture, a još posla je pred nama da ispunimo ciljeve, koji će građanima dati potpunu sigurnost u kvalitet javnog prevoza.

O projektima koje smo realizovali, o planovima za period do 2030. godine, o važnosti javnog prevoza, saradnji sa domaćim i stranim institucijama i organizacijama, svjetskim konsultantskim kućama za projekte zelene politike, govorio sam na konferenciji Forum lijeve inicijative zajedno sa dekanima Mašinskog fakulteta i Fakulteta za saobraćaj i komunikacije Univerziteta u Sarajevu, sa kojima smo u proteklom periodu imali izuzetnu saradnju, a koju ćemo u budućnosti dodatno jačati.

Zahvalan sam na prilici i čestitam Forumu lijeve inicijative na organizaciji odličnih panela na današnoj konferenciji o zelenim politikama”, napisao je Šteta na svom Facebook profilu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA