17.7 C
Sarajevo
10.09.2024

Do kraja mjeseca avgusta u funkciji dva nova dječija igrališta u Novom Sarajevu

Počeli su pripremni radovi na tri lokacije u Novom Sarajevu gdje će se graditi nova dječija igrališta. Ovo je prvi konkretniji korak na terenu nakon što su u četvrtom mjesecu ove godine načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović i direktor KJKP „Park“, Adis Bešlić potpisali Sporazum o investicionom održavanju dječijih igrališta, parkova i zelenih površina u novosarajevskoj općini.

U Ulici Muhameda ef. Pandže 401-405 koja pripada mjesnoj zajednici Gornji Velešići izvršeno je čišćenje i uređenje lokaliteta nakon čega će biti postavljen urbani mobilijar.

Trenutno se radi i na lokalitetu MZ Gornji Kovačići u Ulici Radnička do br. 110, gdje je zapuštena površina očišćena od divljeg rastinja. Izvršena je i nivelacija terena, kao i pripremni građevinski radovi za podizanje igrališta, a uskoro počinje i podizanje dječijeg igrališta u Ulici Nevesinjska kod broja 21 na lokalitetu MZ Kovačići.

- OGLAS -

Do kraja ovog mjeseca predviđen je završetak radova na dva igrališta na kojima će naši najmlađi mališani moći uživati.

Podsjetimo da je nakon iskazane potrebe stanovništva nekoliko mjesnih zajednica na području općine Novo Sarajevo, Služba za investicije i zaštitu okoliša obišla lokacije i utvrdila da postoji stvarna potreba za investicionim održavanjem nekoliko dječijih igrališta. Tačnije, radi se o pet lokacija za investiciono održavanje dječijih igrališta u MZ Donji Velešići (Ulica Muhameda ef. Pandže 4D), MZ Gornji Velešići (Ulica Muhameda ef. Pandže 401-405), MZ Pofalići 2 (Ulica Humska kod br.630), MZ Kovačići (Ulica Nevesinjska kod br.21) i MZ Gornji Kovačići (UlicaRadnička do br.110).

- Advertisement -

Iz općinskog Budžeta za ove namjene izdvojeno je 150.000 konvertibilnih maraka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA