12 C
Sarajevo
18.10.2024

IBU promovirao novu generaciju studenata s naglaskom na akademsku izvrsnost i duh poduzetništva

Internacionalni Burch univerzitet (IBU) u Sarajevu održao je svečanu ceremoniju promocije diplomanata, magistranata i doktoranata u hotelu Hills 5. jula 2024. godine naglasivši 16 godina kontinuiranog rasta, akademske izvrsnosti i poduzetničkog duha.

IBU je ponosno promovirao novu generaciju studenata koji ne samo da su postigli izvanredne akademske rezultate, već su demonstrirali duh poduzetništva. Ceremonija je istakla angažman Univerziteta u pripremi studenata za složene izazove današnjice, potičući ih da prepoznaju prilike i doprinesu društvenoj zajednici kroz inovacije i liderstvo. Ovim svečanim događajem IBU je potvrdio svoju ulogu kreatora budućih lidera i pozitivnih promjena u Bosni i Hercegovini.

- OGLAS -

Rektor Internacionalnog Burch univerziteta, prof. dr. Mersid Poturak, obratio se prisutnima, naglasivši važnost otpornosti, kreativnosti i poduzetničkog duha koje Univerzitet usađuje u svoje studente. “Potičemo naše studente ne samo da postižu akademski uspjeh, već da razvijaju snažan karakter i neovisno razmišljanje koje moderni svijet zahtijeva. Naš poduzetnički model pripremio vas je da prepoznate i iskoristite prilike, pretvarajući izazove u korake ka uspjehu,” rekao je prof. Poturak. Ohrabrio je diplomante da nastave sticati znanje, inovirati i voditi, te da ostave pozitivan trag na društvenu zajednicu.

Svečanost je dodatno uveličao g. Timothy Fisher, generalni direktor grupacije Stirling Education, koji je podijelio svoja razmišljanja i riječi podrške. “Vaše obrazovanje na Internacionalnom Burch univerzitetu opremilo vas je vještinama i načinom razmišljanja da navigirate složene okolnosti samouvjereno i kreativno,” rekao je Fisher. On je naglasio važnost prihvatanja promjena i podsticanja inovacija, te je čestitao diplomcima, poručivši im da uspjeh nije definisan samo titulom ili platom, već pozitivnim uticajem na svijet i živote drugih.

- Advertisement -

Prisutnima se obratila i prof. dr. Adna Mesihović, ministrica nauke, visokog obrazovanja i mladih Kantona Sarajevo, koja je istakla značaj Internacionalnog Burch univerziteta u obrazovanju izvrsnih studenata spremnih za izazove međunarodnog tržišta:

 “Ova svečanost nije samo prilika za proslavu postignuća mladih stručnjaka, već i prilika da se istakne kontinuirani uspjeh Internacionalnog Burch univerziteta na području obrazovanja, istraživanja, inovacija i izgradnje globalnih konekcija. Diplomanti, magistranti i doktoranti s kojima smo imali priliku na ovoj svečanosti proslaviti uspjeh, simboliziraju našu budućnost, temeljenu na znanju, etici i ambiciji. Njihovi akademski uspjesi su inspiracija i podsjetnik da su obrazovanje i istraživanje ključni za naše društvo. Sigurna sam da ova promocija za njih nije samo završetak jednog poglavlja života, već i put ka novim prilikama koje će im donijeti daljnji profesionalni i lični razvoj. S toga, ispred Ministarstva i u svoje lično ime, od srca im čestitam!”

Ceremoniji su prisustvovali brojni gosti i partneri univerziteta, uključujući rektore bh. univerziteta, te predstavnike ambasada i institucija u Bosni i Hercegovini.

IBU nudi širok spektar studijskih programa usklađenih sa tržišnim zahtjevima, uključujući stomatologiju, informacione tehnologije, grafički dizajn i multimediju, film i video produkciju, dizajn video igara i interakciju, menadžment, genetiku i bioinžinjering, arhitekturu, elektrotehniku, bankarstvo i finansije, digitalne komunikacije i odnose s javnošću, međunarodne odnose i evropske studije, te engleski jezik i građevinarstvo.

Svečana ceremonija promocije diplomanata predstavljala je priliku da se obilježe postignuća Univerziteta, ali i da se pošalje snažna poruka o budućnosti: s misijom oblikovanja budućih lidera, stvaranja suosjećajnih pojedinaca i promocije inovacija, IBU je posvećen stvaranju svijetle budućnosti kako za svoje studente tako i za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA