15 C
Sarajevo
21.09.2024

Izumitelj pametnih klupa otvorio ured u Londonu: “Brexit nije problem”

Mladi izumitelj pametnih klupa iz Solina Ivan Mrvoš, koji je osnovao tvrtku Include, koja je vodeći proizvođač pametnih rješenja za gradove iz Hrvatske, otvorio je ured u Londonu u Ujedinjenom Kraljevstvu, doznaje Index.

Include se prvi put predstavio britanskom tržištu prije tri godine u sklopu projekta “Pametna klupa na turneji”, kada je svoju pametnu klupu Steora predstavio na posebnom događaju u Veleposlanstvu RH u Londonu.

Događaju u Londonu tada su, kaže nam Mrvoš, prisustvovali svi relevantni predstavnici iz područja tehnologije, okoliša i obnovljivih izvora energije koji nisu skrivali oduševljenje pametnom klupom Steora i kompletnim tehnološkim rješenjem koje je razvio Include.

- OGLAS -

“Unatoč formalnom izlasku Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske Unije (Brexit), svi pokazatelji govore kako je Ujedinjeno Kraljevstvo i dalje jedno od vodećih tržišta po broju projekata pametnih gradova. Do prije nekoliko godina London je bio vodeći pametni grad u Ujedinjenom Kraljevstvu, no tu titulu preuzeo je Bristol. Uz njih, kao pametni gradovi prepoznati su Manchester, Cambridge, Birmingham, Leeds te mnogi drugi. Svi ovi gradovi imaju dugoročne strateške inovacijske projekte s fokusom na pametna rješenja kako bi pružili što bolju uslugu svojim građanima”, rekao je direktor tvrtke Include Ivan Mrvoš.

“U Britaniji je javni sektor fokusiran na projekte pametnih gradova”

- Advertisement -

Include će na britanskom tržištu predstaviti svoja napredna tehnološka rješenja kroz različite modele Steora i Monna pametnih klupa, s naglaskom na Steora CCTV model koji poboljšava javnu sigurnost, Steora Urban modele za napredno vanjsko oglašavanje te Monna modele za poboljšanje standarda biciklista na javnim površinama.

Povodom otvaranja ureda u Londonu Mrvoš je rekao da su prepoznali potencijal i važnost britanskog tržišta.

“Ovo je bio samo prirodan nastavak našeg širenja na mnoga odabrana tržišta. Brexit nam ne predstavlja problem jer je britansko tržište vrlo razvijeno, a javni sektor fokusiran na projekte pametnih gradova u kojima je Include prirodan partner. Veseli me suradnja s našim britanskim partnerima, kao i skorašnje predstavljanje na sajmu FutureBuild 2020 u Londonu u ožujku”, rekao je Mrvoš.

Ured Includea u Londonu nalazi se na adresi 25 Finsbury Circus, London, EC2M 7E.

Osim ovog velikog koraka, tvrtka Include ima još razloga za zadovoljstvo budući da su u užem izboru za 2020 Smart Cities UK Awards nagradu.

 
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA