8.8 C
Sarajevo
18.05.2024

Jusuf Nurkić kupio objekat i parcelu u užem jezgru Tuzle

Grad Tuzla posljednjih godina sve više podsjeća na veliko gradilište, a predmet investicija su nekretnine.

Naime, u gradu soli, u prethodnom periodu izgrađen je veliki broj stambenih i poslovnih objekata, a upravo je u toku izgradnja novih, dok je u skorijem periodu najavljen početak gradnje još četiri nove zgrade, piše Tuzlanski.ba

Cijene kvadrata ne miruju, međutim, ni ta činjenica kupcima ne predstavlja problem, budući da većina investitora u kratkom periodu pred izgradnju ili u toku iste, rasproda nekretnine.

- OGLAS -

Pored kompanija sa dugim stažom u sferi gradnje stambenih zgrada, na investiranje u gradnju odlučuju se i ličnosti iz drugih branši. Da je tako, svjedoči podatak da je košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine i igrač Phoenix Sunsa, Jusuf Nurkić postao vlasnik parcele u centralnom dijelu Tuzle, navodi Tuzlanski.ba.

Portal Tuzlanski.ba provjerio je katastarske podatke, te su došli do saznanja da je Nurkić kupio nekretninu smještenu u užem gradskom jezgru, odnosno u ulici Klosterska, u neposrednoj blizini Poliklinike Azabagić, kao i Gazi Turali-begove džamije.

- Advertisement -
Foto: Tuzlanski.ba

Kako se može vidjeti na fotografijama radi se o napuštenom objektu koji je u trošnom stanju, te je kao takav bio meta provalnicima. Šta je Nurkić planirao graditi na ovoj lokaciji još uvijek nije poznato.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA