16.6 C
Sarajevo
08.09.2024

Konferencija Sfera 2019: Drugog dana prezentacije i predavanja stručnjaka

 Drugog dana Međunarodne naučno-stručne konferencije “Tehnologija betona” učesnici će prisustvovati prezentacijama i predavanjima stručnjaka i predstavnika kompanija koji su sponzori i partneri skupa.

Konferenciju ju je jučer u Sarajevu otvorio potpredsjednik Privredne komore FBiH Mirsad Jašarspahić koji je naglasio važnost takvih skupova za struku i nauku te naveo da Privredna komora itetako podržava ovakve manifestacije.

Cilj konferencije je osigurati učesnicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija u cilju unapređenja poslovanja.

- OGLAS -

Direktorica kompanije Sfera d.o.o. Mostar istakla je da su naučno-stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale tradicionalne i već prepoznate u cijeloj regiji kao respektabilni događaji koji na jednom mjestu spajaju struku i nauku.

Prodekan Građevinskog fakulteta iz Sarajeva Mirza Pozder kazao je kako je važno da Fakultet podržava ovakve događaje, te je zahvalio organizatorima na pruženoj prilici za predstavljanje.

- Advertisement -

Uime Federalnog ministarstva prostornog uređenja obratio se i Igor Dizdarev koji je naveo da je beton kao građevinski materijal obrađen kroz zakonsku regulativu na federalnom nivou. Naveo je da je u planu Ministarstva izrada zakona o građevinskim proizvodima, kako bi se zakonska regulativa BiH što više približila evropskom pristupu u certificiranju građevinskih proizvoda.

Direktor Tvornice Cementa Kakanj d.d. i predsjednik Vijeća stranih investitora u BiH Branimir Muidža istakao je da ova konferencija ima važan interes za građevinski sektor i bh. ekonomiju.

Na konferenciji se govori o regulativama i standardima u oblasti tehnologije betona, uz prezentacije kompanija i njihovih iskustava u procesu izgradnje objekata.

Organizator konferencije je  kompanija Sfera d.o.o. Mostar, u saradnji sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Institutom za standardizaciju BiH,  IGH institutom iz Zagreba, te GIT institutom iz Tuzle, saopćili su organizatori.  

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA