7.7 C
Sarajevo
22.09.2024

Na aerodrom Sarajevo stigla do sada najveća grupa tour operatora iz Palestine

 

Ideja ovog događaja je okupljanje najutjecajnijih turističkih operatora i agencija s područja Palestine i Izraela, predstaviti im turističku ponudu Sarajeva i BiH, na taj način potaći indirektno promociju Bosne i Hercegovine, te povećati broj turista koji dolaze u Bosnu i Hercegovinu s ovih područja.

Kako ističu organizator ovog događaja, Adnan Kaljanac i Merhunisa Subaša Kaljanac, vlasnici Turističke agencije M97 tours, “Ovo je rezultat petogodišnjeg rada s partnerskim agencijama iz ove zemlje. Do sada smo svake godine imali povećanje broja turista s ovih područja, a njihovim dolaskom prije početka sezone, očekujemo još veći broj u ovoj godini, što bi zbog pojave Korona virusa i smanjenja broja turista s područja Azije, ovo mogla biti jako dobra kompenzacija”

U Sarajevu će se zadržati 4 dana. Za vrijeme svog boravka, posjetit će najbitnije turističke atrakcije na području Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog Kantona i Hercegovačko Neretvanskog kantona.

Kao i u drugim zemljama u razvoju, sektor turizma u Bosni i Hercegovini je uveliko utjecao i na razvoj ostalih privrednih grana, otvaranje novih radnih mjesta, a samim tim i na povećanje kvalitete života, te povećanje nacionalnog dohotka.

U proteklih nekoliko godina značajno je povećanje broja turista u BiH. Godišnje je to u prosjeku 13%.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA