12.7 C
Sarajevo
27.09.2024

Najbolja berberska škola na balkanu, diplomirajte za 6 mjeseci (FOTO+VIDEO)

“Biti berber znači brinuti se o ljudima.” 

Berberi su jedna od jedinih karijera koje se mogu naučiti za nekoliko mjeseci, a ne godina i imaju veći potencijal zarade od mnogih karijera kojima je potrebna fakultetska diploma.

Učite umjetnost brijanja u istinskoj školi brijača od iskusnih “Master Barber” instruktora. Ovo nije frizerska  škola koja se pretvara da je berberska škola.

- OGLAS -

To je berberska škola u Sarajevu koja se specijalizirala za gotovo izgubljenu umjetnost brijanja sa britvom  i pomocu vrućih ručnika  i sapuna za brijanje, ništa drugo. Stvarno svjetsko iskustvo steći ćete na stotinama frizura dok se pripremate za obećavajuću karijeru. Berber School nudi program koji uključuje ove tehnike koje koriste Master Barbers širom svijeta.

  
„Talenata nikad dosta. Uz nekoliko izuzetaka, najbolji igrači su najteži radnici. “

Iznadprosječni dohodak može biti vaš. Brzina trgovine mnogim berbera je dva do tri šišanja na sat. Ako u prosjeku koštate 10 do 20 km po usluzi, možete računati i zauvijek se oprostiti od poslova od niskih plata! Kao berber sami određujete svoje radno vrijeme i sami odlučujete koliko ćete zaraditi.

- Advertisement -

“Uvijek sam radio jako, jako puno i što sam više imao sreće.”

“Žao mi je, ne mogu da priuštim da vam dam onu povišicu plate” … “Ne možete imati taj slobodan dan!” … “Oprostite, dao sam to unapređenje Damiru” … ili “Hej, ja” Žao mi je, vaše usluge više nisu potrebne. ” Da li vam išta od ovoga zvuči poznato? Kao profesionalni brijač uživat ćete u slobodi da budete svoj gazda. Niko drugi neće odlučiti o nivou vašeg uspjeha.

Visinu prihoda kontrolirat ćete svojom radnom etikom, govori Irfan Tepić predsavnik škole. 

  
Ako tražite karijeru koja će vam omogućiti da dobro zaradite za život, onda ste došli na pravo mjesto. U svakom gradu na svijetu postoje hiljade frizera i izuzetno malo istinskih berber. Kao rezultat toga, mnogi studenti imaju više ponuda za posao prije nego što uopće diplomiraju. Imat ćete priliku početi zarađivati odmah iz škole.

Brijačka škola strastveno podučava pojedince koji žele naporno raditi i uspjeti. Ako ovo zvuči poput vas, upišite se danas.

Iskustva onih koji su završili Master Barbers školu

U vrlo kratkom periodu nakon otvaranja svog salona u Užicama, Đorđe i Nemanja šalju dvojicu novih budućih kolega na obuku u Sarajevo kod najpoznatijeg frizera u BiH, Irfana Tepića.

Užički džentlmeni više ne moraju da brinu za svoj imidž jer je sredinom avgusta na malom trgu, u prizemlju hotela Zlatibor otvorena nova berbernica.

„Berberi“ su odmah privukli veliki broj mušterija koje sada ne moraju da idu kod frizera, pa kod kozmetičara, već su sve to dobili na jednom mjestu. Užički berberi za sebe kažu da su pioniri starog zanata u novom ruhu!

Kada je bivši policajac Nemanja Tarić pokušavao da pronađe sebe u raznim poslovima, kod njegove supruge rodila se ideja o zanatu berberina. Ideju je trebalo pretvoriti u djelo.

“Vremenom mi se ovaj posao počeo da sviđa, lepo se zarađuje, a i što je najbitnije postali smo bum u čitavom gradu preko noći, jer sasvim smo drugačiji”.

Njihov recept za uspijeh je američki stil šišanja i turski tretman za njegu. Htjeli su da izgledaju poznato, ali i da istovremeno ponude uslugu koja donosi novinu. Posebno su ponosni na njihov kraljevski tretman.

“Kraljevski tretman podrazumeva šišanje, brijanje ili uruđenje brade, tu je i čišćenje lica, spaljivanje dlačica na ušima vatrom. Postom sledi pranje kose. Fotelja na šamponjeri u sebi ima masažer, radimo šiacu masažu stopala, masiraju se ruke, teme glave, radi se piling lica, a onda na sve to dolazi crna maska koja izvlači mitisere”.

Iako su tek nedavno počeli sa radom, Berberi Užice imaju pune ruke posla, pa će do nove godine imati još dva člana tima, koji će uz već uhodanu ekipu usavršavati berberske vještine.

Da bi njihova usluga bila kompletna doprinose i kvalitetni proizvodi i oprema. Koriste proizvode za bradu, kosu, lice najpoznatije engleske firme koja je medju prva tri u svijetu berbera.

“To su proizvodi Dapper Dan, engleske firme i svi su proizvodi na bazi biljaka. Sve je prirodno pa zato ove proizvode bez bojazni možemo stavljati na kosu i maloj deci. Uskoro ćemo uvesti i distribciju preko ogranaka Berbera iz Sarajeva, koji su njihovi zastupnici za Balkan.”

 Do saradnje dva berberina koji nikad nisu ni sanjali da će se baviti ovim zanatom, došlo je sasvim slučajno. Uslijedila je i obuka kod Berbera Sarajeva, gde su radeći u njihovoj berbenici stekli osnove zanata i potrebno iskustvo kaže Đorđe Gloginjić.

Berberi Sarajeva su naši poslovni saradnici od kojih smo prepisali taj recept – američki stil šišanja i turski tretmani za negu. O njima već lepu sliku šalje i poznata klijentela, kao što je Dino Merlin, Miralem Pjanić, Edin Džeko… kao i mnogi drugi uspešni, poslovni ljudi. Razlike svakako ima, jer kod njih, u Sarajevu je kultura generalno drugačija. Njima i vera nalaže tu higijenu i čistotu. Zato je i ponuda veća nego kod nas, u Užicu. U takvim okolnostima, uspeli su da se izdvoje i budu prvi u poslu koji rade, čemu i mi težimo, kaže Nemanja.

Ukoliko ste propustili gostovanje na našoj televiziji ovih sjajnih umjetnika na djelu to možete uraditi klikom OVDJE.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA