17.7 C
Sarajevo
19.05.2024

Nova akvizicija Senada Džambića: Bingo preuzima krajišku kompaniju Adna Commerc

Bingo je sa kompanijom Adna Commerc potpisao pismo namjere o kupoprodaji 100-postotnog udjela 9. oktobara 2018. godine. Riječ je o ukupno pet trgovinskih objekta smještenih u Bosanskoj Krupi (dva), Cazinu, Bihaću i Velikoj Kladuši.

Kupovinom kompanije Adna Commerc tuzlanski Bingo će znatno ojačati tržišno učešće u Krajini, ali i dodatno učvrstiti lidersku poziciju na tržištu BiH. 

Sa svojih 185 poslovnica širom BiH, i više od 7000 uposlenih, Bingo je uvjerljivo najveći maloprodajni lanac u BiH i najveći privatni poslodavac u BiH. Osim trgovine, u sklopu ove grupacije, posluje nekoliko proizvodnih preduzeća ( proizvodnja flipsa, chipsa i drugih grickalica, proizvodnja konzumnih jaja, uzgoj brojler pilića, proizvodnja tjestenine, tekstilna industrija, proizvodnja papirne konfekcije, te proizvodnja i korištenje obnovljivih izvora energije ).

- OGLAS -

Početkom ove godine, kompanija Bingo preuzela je Tuzlanski kiseljak koji je bio u vlasništvu Pivare Tuzla, a sredinom protekle godine Bingo je preuzeo i privatnu firmu Ingram iz Srebrenika.

Ključni trenutak u poslovnoj ekspanzi8ji tuzlanskog Binga desio se 2014. godine, kada je vlasnik kompanije Senad Džambić, odlučio kupiti 24 maloprodajna objekta Interexa, u vlasništvu francuske grupacije Intermarche.

- Advertisement -

Tom akvizicijom, udio Binga na tržištu maloprodaje u BiH dostigao je gotovo 20 posto i bilo je samo pitanje vremena kada će Bingo skinuti s trona dugogodišnjeg trgovinskog lidera u BiH, Konzum Ivice Todorića,

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA