18.8 C
Sarajevo
13.09.2024

Nova zračna linija: Iz Mostara direktno u Istanbul

Nakon Tuzle, i Mostar dobija direktnu avio-liniju za Istanbul.

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić zajedno sa predsjednicom Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Marijom Buhač, ministrom finansija HNK Adilom Šutom, direktorom Aerodroma Mostar Marko Đuzelom i izvršnim direktorom Ibricom Berberovićem sastao se u Gradskoj vijećnici s pomoćnikom ministra za saobraćaj i infrastrukturu Republike Turske Enverom Iskurtom, predstavnicima Pegasus Airways, te predstavnicima turskih medija, prenosi Bljesak.info.

Na sastanku je istaknut veliki potencijal koji Mostar i Hercegovina imaju za razvoj turizma i ostalih grana privrede, te najavljena mogućnost uspostavljanje direktne avio-linije između Mostara i Istanbula.

- OGLAS -

Gradonačelnik Kordić je naglasio kako se Mostar izuzetno važno da se zračnom linijom poveže sa Istanbulom i kako će Grad biti partner u uspostavljanju ove zračne linije.

Predsjednica Vlade HNK Marija Buhač navela je turizam kao stratešku granu razvoja kantona i naglasila kako će Vlada podržavati Aerodrom, njegove infrastrukturne projekte, te uvođenje novih avio-linija.

- Advertisement -

Za uvođenje zračne linije između Mostara i Istanbula zainteresirani su i ministarstvu saobraćaja i infrastrukture Republike Turske.

“Želimo iskoristiti priliku i zajednički raditi na ovome projektu”, poručio je između ostalog pomoćnik ministra za saobraćaj i infrastrukturu Enver Iskurt.

Tokom dana predstavnicima ministra, aviokompanija Pegasus i novinari iz Turske obići će Grad Mostar i upoznati se s njegovim prirodnim ljepotama, te bogatim kulturno-historijskim naslijeđem. U izaslanstvu pomoćnika ministra za saobraćaj i infrastrukturu Republike Turske bili su generalni direktor civilnog zrakoplovstva Kemal Yüksek, direktor odjela zračnog saobraćaja Uprave za civilno zrakoplovstvo M. Sefa Ceyhan i savjetnik za medije ministarstva za saobraćaj i infrastrukturu Osman Bekar.

Jedan od inicijatora za organiziranje sastanka bio je generalni konzul Republike Turske u Mostaru Yasar Ergün, a sastanku je prisustvovala i direktorica Turističke zajednice Grada Mostara Elvira Dilberović.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA