11.6 C
Sarajevo
25.09.2024

Općina će finansirati adaptaciju prostorija za produženi boravak učenika Osnovne škole „Alija Nametak“

 

Imajući u vidu da je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija, Općina Centar Sarajevo kao društveno odgovorna lokalna zajednica godinama redovno izdvaja iz svog budžeta značajna finansijska sredstva u ovu najvažniju oblast društvenog života, iako ona još uvijek nije u općinskoj nadležnosti.

U proteklom periodu Općina je finansirala utopljavanje objekta škole, zamjenu podnih podloga, zamjenu vodnih instalacija, nabavku računarske opreme, zatim postavljanje video nadzora, sanaciju kotlovnice, te sanaciju mokrih čvorova u ovoj obrazovnoj ustanovi, za šta je izdvojeno više od 150.000 maraka.

- OGLAS -

Načelnik Ajnadžić je naglasio snažno opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

-Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija, kazao je Ajnadžić te dodao da će Općina obezbijediti dodatna sredstva za uspostavljanje produženog boravka u objektu ove škole.

- Advertisement -

Direktorica Hadžić izrazila je zahvalnost Općini Centar na višegodišnjoj svesrdnoj podršci.

-Nama Općina Centar itekako pomaže u mnogim našim aktivnostima, kako u adaptaciji i sanaciji dijelova školske zgrade, povećanju knjižnog fonda u školskoj biblioteci, pomoći u realizaciji ekoloških projekata kao i putem nagrađivanja škola prema postignutim rezultatima rada. Općina Centar je jedna od rijetkih institucija koja uvijek ima sluha za naše potrebe. Velika zahvalnost Općini za podršku koju nam godinama pruža i bez koje mnogo toga sami ne bismo mogli realizirati, naglasila je Hadžić.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA