13.8 C
Sarajevo
20.09.2024

Općina Centar realizovala 114 projekata

Poručio je ovo danas u Sarajevu načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, na godišnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavio rezultate koje je ova lokalna zajednica ostvarila u 2019. godini.

Kako je rekao na samom početku obraćanja novinarima, Općina je za izgradnju zgrade za ruševince sa 23 stambene jedinice za smještaj onih koji imaju status „ruševinaca“, iz svog budžeta izdvojila 1,69 miliona KM. Završetak radova očekuje se u martu ove godine.

U novom funkcionalnom objektu, površine oko 2.000 kvadratnih metara, bit će smješteni obdanište „Razigrani dani“ i Centar za zdravo starenje. Općina je do sada za tu svrhu izdvojila 2,2 miliona KM, a Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS 800.000 KM.

- OGLAS -

U protekle dvije godine na području općine uspješno je realizovan projekat postavljanja termo-fasada – utopljavanja stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na osam objekata. U 2020. godini, kako je rekao Ajnadžić, Općina će sufinansirati postavljanje termo-fasada na njih još sedam.

Prošle godine završena je prva faza rekonstrukcije saobraćajnice u ulici Patriotske lige, ukupne dužine 2.430 metara, u iznosu od gotovo 740.000 KM. Finansijska sredstva obezbijedili su Direkcija za puteve KS i Općina Centar.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA