11.6 C
Sarajevo
25.09.2024

Ryanair smanjuje kapacitete za petinu zbog ograničenja putovanja

Irska zrakoplovna kompanija Ryanair izvijestila je u petak da će u oktobru smanjiti kapacitete za petinu budući da su europske vlade naprasno počele ograničavati putovanja kako bi suzbile pandemiju koronavirusa.

„Ograničenja i mjere vlade EU-a usmjerene na zaustavljanje širenja koronavirusa” potkopavaju spremnost potrošača da rezerviraju putovanja, objasnio je najveći europski zrakoplovni prijevoznik.

Ryanair je i u augustu najavio 20-postotno smanjenje kapaciteta, a ovom je prilikom optužio irsku vladu da drži zemlju „zaključanom poput Sjeverne Koreje”.

- OGLAS -

Dublin je uspostavio „nakaradan” sustav karantene, odredivši da putnici iz većine zemalja, među kojima neke imaju niže stope zaraze od Irske, moraju u samoizolaciju na 14 dana, tvrde u Ryanairu.

Uz potporu također irskog prijevoznika Aer Lingusa, Ryanair je tužio irsku vladu zbog ograničenja, koja neće biti usklađena sa smjernicama EU-a do sredine listopada.

- Advertisement -

Odvjetnici koji zastupaju vladu rekli su u srijedu Visokom sudu da mjere nisu obvezne.

Vlada je u četvrtak isključila Italiju i Grčku iz „zelene liste” zemalja po dolasku iz kojih putnici ne moraju u samoizolaciju, a uvrstila je na nju Njemačku, navodi Reuters.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA