15 C
Sarajevo
27.07.2024

Sarajevo Olympic Week organizovao druženje djece i mladih sportaša iz klubova za osobe sa posebnim potrebama

Na press eventu sinoć održanom u Zemaljskom Muzeju u sklopu postavke Festivala Svjetla prisutnim učesnicima su se obratili: Abdurahman Drkić – direktor kompanije Gorenje Commerce d.o.o., Siroco Meserli direktor razvojnog programa i zamjenik ambasadora Švicarske u BiH, Nijaz Memić – Ski klub za djecu s invaliditetom „Sarajevo“ te Din Pehlivanović – Predsjednik Sarajevo Olympic Weeka.

Sarajevo Olympic Week uz podršku Ambasade Švicarske u Bosni i Hercegovini organizovao je druženje djece i mladih sportaša iz klubova za osobe sa posebnim potrebama, njihove roditelje i staratelje u divnom ambijentu Festivala Svjetla. Nastavak druženja će biti 4. Marta na klizalištu u sklopu Zetre, gdje će biti jedno veliko sportsko inkluzivno druženje.

„Veoma sam ponosan na ovu inicijativu, jer snažno vjerujem u važnost dugoročne i održive integracije i inkluzije osoba s invaliditetom u sve segmente društva. Ovakvim događajima želimo potaknuti društvo u cjelini da zagovara pozitivne promjene u zajednici, da iskoristi transformativnu snagu adaptivnih sportova i stvori inkluzivnije i poticajnije okruženje koje svima, naročito osobama sa invaliditetom nudi jednake mogućnosti“, poručio je Siroco Messerli, direktor razvojnog programa i zamjenik ambasadora Švicarske u BiH.

- OGLAS -

„Sa ponosom ističemo bogatu tradiciju Gorenja u Bosni i Hercegovini koja traje više od 70 godina. Ta tradicija ne samo da nas čini omiljenim brendom među potrošačima već nas i pozicionira kao tržišnog lidera u području bijele tehnike i kućanskih aparata. Kroz godine, Gorenje je postao sinonim za kvalitet, pouzdanost i inovacije, te smo s ponosom postali neizostavni dio mnogih domaćinstava širom zemlje.

Kao globalni partner prestižnih događaja širom Europe i svijeta, Gorenje s posebnim zadovoljstvom podržava različite kulturne i sportske inicijative. U tom kontekstu, s radošću podržavamo projekat „Sarajevo Olympic Week“ i nastojimo ostati vjerni olimpijskim vrijednostima kao što smo uradili i prije 40 godina. Usmjeravamo energiju u jačanje mladih Bosne i Hercegovine, tako se i javila ideja podrške projektima “Gorenje – Igre bez granica” i “Gorenje – poligon na ledu 40 za 40”. – kazao je Abdurahman Drkić, direktor Gorenje Commerce d.o.o. Sarajevo.

- Advertisement -

Nastavak druženja je najavljeno za ponedjeljak, 4. mart na klizalištu u sklopu Zetre, gdje se održati inkluzivni sportski događaj – Poligon na ledu.

„Uz pomoć ambasadora Sarajevo Olympic Weeka, bh. olimpijaca Mirze Nikolajeva, Esme Alić, Ilme Kazazić, Nijaza Memića i drugih ličnosti iz sportskog i javnog života BiH organizirati ćemo niz sportskih aktivnosti poput klizanja i sankanja na ledu. Djeca sa invaliditetom će imati priliku da se okušaju u novim sportskim izazovima, da se druže i učestvuju u kreiranju velikog zimskog inkluzivnogsportskog događaja u Sarajevu“, poručio je Din Pehlivanović.

Pozivamo vas da podržite ovu inicijativu i da nastavimo zajedno graditi mostove razumijevanja i zajedništva.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA