1.6 C
Sarajevo
23.04.2024

Trump reklamira “američku” Bibliju koja se prodaje za 59,99 dolara

Bivši američki predsjednik Donald Trump, kandidat republikanaca na predstojećim predsjedničkim izborima u novembru, reklamira verziju Biblije koju njemu blizak country pjevač prodaje za 59,99 dolara, piše Guardian. 

U objavi na svojoj društvenoj mreži Truth u utorak Trump “potiče” svoje pobornike da si nabave kopiju Biblije koju promovira “u partnerstvu s dobrim prijateljem” Leejem Greenwoodom, country pjevačem čije se pjesme puštaju na Trumpovim skupovima.

Greenwood svoju verziju primjerka svetog pisma prodaje putem stranice godblesstheusabible.com na kojoj su fotografije republikanskog kandidata s tim knjigama.

- OGLAS -

Biblija je ukrašena američkom zastavom i riječima “Bože blagoslovi Sjedinjene Države”, a sadrži i tekstove poput američkog ustava i Deklaracije neovisnosti.

Greenwood na stranici piše kako je riječ o jedinoj Bibliji koju je podržao Trump, no i naglašava da republikanac od toga ne zarađuje, kao ni njegova kampanja, no da ime bivšeg predsjednika koristi pod plaćenom licencom.

Sam Trump je u utorak u videu govorio kako su “vjera i kršćanstvo najveće stvari koje nedostaju” SAD-u te da “istinski vjeruje kako se one moraju vratiti, i to brzo”.

“Mislim da je to jedan od najvećih problema koje imamo. Zato nam zemlja probada. Izgubili smo vjeru u našoj državi. Svi Amerikanci trebaju Bibliju u svom domu, a ja ih imam mnogo”, kazao je tada.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA