10.5 C
Sarajevo
22.09.2024

U srijedu Dan otvorenih vrata Općine Stari Grad

Događaj će se održati u Velikoj sali Općine Stari Grad i holu u kojem će građanima biti na raspolaganju pomoćnici načelnika i rukovodioci svih opštinskih službi koji će sa njima razgovarati o temama koje građani delegiraju.

 Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić najavio je ovaj projekat u januaru prilikom predstavljanja poslovnih rezultata iz 2019. godine i najave projekata za 2020. godinu.

 “Planiramo već u februaru uvesti ‘Dan otvorenih vrata općine’, gdje će moji najbliži saradnici na jednom mjestu primati stranke koje se obrate i rješavati njihova pitanja i predmete. Dakle, otvorit ćemo vrata za sve one koji imaju neriješene probleme i postaviti pultove gdje će se moći evidentirati i dobiti odgovore. Ukoliko ne budu mogli dobiti odgovor na licu mjesta, odgovorit će im se naknadno pismenim putem. Ovo će postati naša redovna praksa,” izjavio je tada načelnik Hadžibajrić.

- OGLAS -

 Dan otvorenih vrata održat će se od 16 do 19,00 sati kako bi mu mogli prisustvovati i građani sa radnim vremenom koje se inače podudara sa radnim vremenom ove lokalne samouprave.

 Uposlenici Općine Stari Grad bilježit će kontakt podatke i upite svih koji dođu na Dan otvorenih vrata, te ih u skladu sa pitanjima koja iznesu upućivati za pult nadležne službe. Svaki građanin imat će priliku da dobije odgovor na svoja pitanja, a ukoliko se bude radilo o složenijoj problematici službe imaju rok od 48 sati da pismeno odgovore na upit.

- Advertisement -

 Službe koje će učestvovati u Danu otvorenih vrata su: Služba za urbanizam, Služba za investicije i komunalne poslove, Služba za imovinsko-pravne, geodetske poslove, katastar i stambene poslove, Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, Služba za privredu, Služba za obrazovanje, kulturu i sport, Služba za opću upravu i inspekcijske poslove, Služba za lokalni razvoj i poslove mjesnih zajednica, Služba za civilnu zaštitu, Služba za finansije, Služba za odnose s javnošću i IS, Stručna služba Općinskog vijeća i Sektor za tehničke poslove i obezbjeđenje.

 Ovim projektom nastojat će se omogućiti građanima direktna i otvorena komunikacija sa općinskim službama, pružiti uvid u stanje predmeta, upoznati sa nadležnostima, dužnostima i obavezama lokalne samouprave, ali i drugih institucija, te djelovati u pravcu rješavanja problema koje imaju. Istovremeno, steći će se bolji uvid u probleme sa kojim se stanovnici Starog Grada svakodnevno suočavaju na jednak način kao što se razgovara sa građanima na zborovima koji se organizuju u mjesnim zajednicama, te zajedno radi na iznalaženju najboljih rješenja.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA