1.6 C
Sarajevo
23.04.2024

Uk sa bh. ambasadoricom u Francuskoj o unapređenju privredne i kulturne saradnje

Premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk, na dan otvaranja pristupnih pregovora Bosne i Hercegovine s Evropskom unijom, posjetio je Ambasadu BiH u Parizu gdje je razgovarao s ambasadoricom Bojanom Kondić Panić.

Teme razgovora bile su vezane za mogućnost unapređenja saradnje u oblasti ekonomske diplomatije i promocije privrednika Kantona Sarajevo u Francuskoj.

“Čast je i zadovoljstvo upoznati mlade ljude koji predstavljaju Bosnu i Hercegovinu u svijetu. Posjeta Ambasadi BiH u Francuskoj za mene predstavlja važan korak u jačanju odnosa s našom dijasporom u Francuskoj ali i priliku za otvaranje novih mogućnosti, da privrednici našeg kantona uspostavljaju poslovnu saradnju s privrednicima jedne od ekonomski najjačih zemalja svijeta” – izjavio je Uk.

- OGLAS -

Kako je potcrtao, kroz ovu posjetu, produbljuje se suradnja i razumijevanje na političkom, privrednom ali i kulturnom planu.

“S obzirom da je moja posjeta Parizu vezana za European Young Leaders Paris Spring seminar, tematizirali smo potrebu što jačeg uticaja mladih u BiH društvu i našoj diplomatiji” – reako je Uk.

Uk je zahvalio za prijem ambasadorici Kondić Panić i prilici da predstavi aktivnosti Vlade Kantona Sarajevo, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.  

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA