11.6 C
Sarajevo
16.09.2024

Univerzitet SSST od naredne akademske godine počinje sa studijskim programom Farmacije

Iznimna čast i zadovoljstvo nam je podijeliti sa Vama da je započeta saradnja Univerztieta SSST i Bosnalijeka.  U prostorijama Univerziteta Sarajevo School of Science and Technology (SSST) 17. juna  je potpisan protokol o međusobnoj saradnji između najveće farmaceutske kompanije u BiH, Bosnalijeka i Sarajevo Medical School – medicinskog fakulteta pri Univerzitetu SSST.

Ovim činom je omogućena poslovna-tehnička i naučno-edukativna saradnja na polju novopokrenutog studija farmacije, te međusobno uvezivanje ove dvije instititucije kroz provođenje naučno-istraživačkih projekata, stručnih seminara, ferijalne prakse i kurseva za studente uz generalni angažman i prisustvo kompanije Bosnalijek u nastavnom procesu studija farmacije na ovom Univerzitetu.

 - Univerzitet SSST od naredne akademske godine počinje sa studijskim programom Farmacije

- OGLAS -
  

Ugovor su potpisali akademik Ejup Ganić, predsjednik Univerziteta SSST i gosp. Nedim Uzunović, generalni direktor kompanije Bosnalijek, uz podršku dekanese Sarajevo Medical School, prof. dr. Semire Galijašević i prisustvo pomoćnice direktora Društva, gospođice Lane Mujanović.

Gospodin Uzunović, profesor Ganić, dekanesa Galijašević i pomoćnica Mujanović izuzetno su optimistični po pitanju ove saradnje, te smatraju da će studentima farmacije Univerziteta SSST na ovaj način biti omogućen uvid u najsavremeniju edukaciju farmaceuta, te će se povećati njihovu konkurentnost na tržištu rada.

- Advertisement -

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA