15 C
Sarajevo
23.09.2024

Važnost tradicije: Fine Food somuni, jednostavnost pripreme i bogatstvo okusa

Ovaj nezaobilazni i neizostavni dio iftarske sofre je pripremljen po tradicionalnoj recepturi, pečen i potom brzo zamrznut. Za upotrebu, dovoljno je svega nekoliko trenutaka zagrijavanja u mikrovalnoj ili običnoj pećnici i somuni su svježi, sočni i ukusni, ne razlikujući se ni po čemu od onih netom pripremljenih.

“S novim proizvodom osiguravamo okus, kvalitet i svježinu na koju su naši kupci navikli, ali smo pripremu prilagodili trenutnoj situaciji u kojoj trebamo ostati kući. Vrijeme pandemije još uvijek traje, ne zaboravimo, ali nam je jednako tako važno, danas možda i više nego ranije, da zadržimo vrijednosti tradicije i običaja koje baštinimo”, saopšteno je iz Fine Fooda.

Od četvrtka, 23. aprila, Fine Food somuni su u prodaji u trgovačkim lancima Konzum, Best, Gadžo komerc, Amko marketi ali i u drugim manjim trgovinama. Također, proizvod je dostupan i u svim Fine Food stanicama, kao i kroz kućnu dostavu koju je ova kompanija organizirala već u prvim danima novonastale situacije sa COVID-19. Fine Food somuni su pakovani u modernoj, prilagođenoj ambalaži i to po 2 kom, odnosno 2×200 grama, a cijena pakovanja iznosi 1,40 KM. Uz ovo, svježe pečeni somuni će biti dostupni dnevno i unutar radnog vremena i u Fine Food prodajnim mjestima

- OGLAS -

“Novim proizvodom smo spojili tradiciju sa najnovijim tehnologijama, pri tome strogo vodeći računa o sigurnosti proizvoda koja plasiramo na tržište poštujući sve standarde koje nam nalažu HACCP i Halal certifikati”, naglasili su iz Fine Fooda.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA