25 C
Sarajevo
29.04.2024

Svetlana Broz: “Dodik i Kusturica prodali dušu đavolu! Moja Bosna je u opasnosti, previše je zlotvora”

Titova unuka Svetlana Broz upalila alarm u BiH zbog rastućeg srpskog nacionalizma i fašizma: „BiH je moja zemlja! U sigurnosnoj je opasnosti – dijele oružje u RS-u!“
Hadžifejzović: “Šta vam je ostavio Tito u nasljedstvo od materijalnih stvari?” Broz: “Mome ocu Žarku ništa! Nije ni Miši sigurno! Ali ostavio nam je nematerijalno nasljedstvo: antifašizam!”

Hadžifejzović: “Da li je porodica Broz ikada razmišljala da sama premjesti Titovo tijelo?”

Broz: “Ne znam da je iko u porodici o tome razmišljao. Moj otac Žarko mi je rekao da je Tuđmanova ideja da se izmjesti iz Kuće cvijeća na Mirogojsko groblje. Moj otac je bijesno reagovao i rekao da dok je on živ, njegov otac neće ležati u toj ustaškoj tvorevini! ‘Ako ga četnička đubrad izbace iz Beograda, kremirat ću ga i odnijet ćemo njegov pepeo i prosuti po Dunavu’ – tako je rekao moj otac. I bio je upravu. Ako ga neko izmjesti, jedino realno mjesto bi bilo da to bude Neretva, ne Dunav! Neretva, bistra Neretva… da bude sa partizanima koje je branio! Samo idioti u Srbiji ne shvataju bitku na Neretvu! Cijeli svijet to pamti!”

Hadžifejzović: “Ako bi se deložirao, onda ga Sarajevo traži, zove. Je li to moguće?” 

- OGLAS -

Broz: “Ne znam, ne odlučujem ja sama o tome! On ima živog sina – to svi zaboravljaju! Valjda sin treba da odlučuje šta će biti s njim! Šta bi bilo ako jednog dana u Sarajevu, BiH, dođu na vlast ljudi koji su bili protiv Tita?!” 

Hadžifejzović: “Ima ih u vlasti takvih!” 

Broz: “Hoćemo li ga svaki put premještati kad se nekome ne dopadne?! Koji je to mentalni nivo?!”

Hadžifejzović: “Govorila si da se u RS-u dijeli oružje. Jesmo li ugroženi?”

Broz: “Jeste! To je moja zemlja, ali bojim se da je ugrožena sigurnost zato što je previše zlotvora koji žele da postignu ono što nisu postigli devedesetih! Ideja Velike Srbije prisutna na prostoru Srbije jača je i intenzivnija nego početkom devedesetih, a to je onda opasno za BiH!”

Hadžifejzović: “Šta vam je ostavio Tito u nasljedstvo od materijalnih stvari?”

Broz: “Mome ocu Žarku ništa! Nije ni Miši sigurno! Ali ostavio nam je nematerijalno nasljedstvo: antifašizam!”

Cijelo gostovanje Titove unuke Svetlane Broz pogledajte u videoprilogu!

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA