20 C
Sarajevo
27.04.2024

Aćimović šokira: U Evropi je rat! Balkan ima razloga za strah! BiH mora praviti rezerve za rat!

Aćimović upozorava: Ovo sve ide dalje prema većem sukobu! Širit će se! Rusija se već pripremila na to!
„Ovo je prvi put da Evropa ima sve rezerve ispunjene! BiH čak nemamo ni rezerve energenata!“, ističe Draško Aćimović, diplomata i bivši bh. ambasador.

Hadžifejzović: Kako tumačite Putinovu izjavu? Obratio se sa pozicije moći, da će ih sve uništiti. Nije tražio nalogodavce, ali sve usmjerava da cilja na Ukrajinu…

Aćimović: ISIL 2023. objavio brošuru da je njihova šutnja priprema za buru smrtonosnog talasa! Vlast Kremlja objavila da više nije vojna operacija u Ukrajini nego rat! Zemlje Zapada su ušle u rat! Ovo sve ide dalje prema većem sukobu! Širit će se!  Rusija se pripemila! Ona uveliko radi u ratnoj ekonomiji! Evropa tek uradi u ratnu ekonomiju! Rusija u prednosti! Ukrajina objavila da nema veze sa napadom! 

Hadžifejzović: Postoji mogućnost da Rusija poveća napade na Ukrajinu…

- OGLAS -

Aćimović: Ja vjerujem da će to tako biti! Velika vojska se grupiše! Poručeno civilnom stanovništvu u Odesi i Harkovu da se isele jer će biti uništeni! Borbe se šire! Nepregledna polja mrtvih ljudi! Ne mogu ih više ni sahraniti! U Ukrajini pakao! 

Hadžifejzović: Da li bi mi na Balkanu trebali da se zabrinemo zbog bezbjednosne situacije?

Aćimović: Naravno da imamo! Ovo je prvi put da Evropa ima sve rezerve ispunjene! Mi čak i nemamo rezerve energenata! Bilo šta da se desi…Zašto je Evropa ispunila sve rezerve u februaru?! Mislim da je to najbolje pitanje za naše političare…

Hadžifejzović: Napisali ste jedan citat; imamo svjetski rat koji je počeo u Ukrajini, a koji se širi. Šta to znači?

Aćimović: Mi smo u ratu u Evropi! Ljudi ne shvataju! Ukrajina, Moldavija i BiH ulaze u ratnom paketu za predpristupne pregovore! Niko od političara ne priča da se treba pripremati, da treba uraditi nešto svrsihodno! Zamajavamo se floskulama polupismenih političara! 

Hadžifejzović: Jesu li nas EU primila zbog Ukrajine ili smo napredovali?

Aćimović: Treba oprezni postupati sa izjavama! Ursula rekla da je ovo najbolji rezultat unutar deset godina, čime su se podigle tenzije! Mi dok smo god prvi po korupciji i kriminalu nemamo šta pregovarati sa EU! Kome treba u Evropi najkorupmiranija zemlja?! Ne treba nikome!

Hadžifejzović: Biće katastrofa ako nam oko ode na silne milijarde. Koliko Evropa sredstava da planira za BiH?

Aćimović: Nema ništa od milijardi! Imamo fondove koje smo imali i do sad! Nismo koristili ni do sada što smo mogli! 

Hadžifejzović: Kako to da do sada politika nije bila zainteresovana da povlači sredstva koja su nam na raspolaganju?

Aćimović: Mi smo pod istragom! Tek će se otvoriti afere, za medicinu, zdravstvene ustanove, sve ono gdje je EU donirala! Više su političarima u fokusu tenderi gdje mogu krasti, niko ih ne prati, a ako probaju ukrasti Evropska sredstva prati ih Evropa!

Hadžifejzović: Koliko će nam trebati da uradimo skrining?

Aćimović: Sigurno godinu dana! Hajmo kopirati Ukrajini po tome!

Hadžifejzović: Nešto se važno dešava ovih dana, a to je američka crna lista, sankcije i poslovanje sa bankama, prvo su se svi smijali, sada i Dodik objavljuje koliko je to ozbiljno. Dodikovoj kćerki koja je sankcionisana, prvoj je zatvoren račun. Objasnite mi to…

Aćimović: Bankarski sistem krvotok svake zemlje! Američke banke drže pod kotrolom gotovo cijeli svjetski sistem! Ne postoji banka unutar Evrope koja će ući u problem sa State Departmenta zbog jednog korumpiranog političara! Nema se više mogućnost u bankarskom sistemu bilo šta veliko sakriti! 

Hadžifejzović: Ovo danas je tek počelo da se objavljuje?

Aćimović: Tek je počelo, naravno! Ovo je samo jedno  malo upozorenje šta se dešava iza zavorenih vrata! Šutnja je u bankarskom sistemu osnov funkcionisanja! Puno je veći strah nego što su mislili! 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA