27.7 C
Sarajevo
16.06.2024

Ahić: “Svesrpski sabor bit će agresivan! Dodik i Vučić gube! Nešić će ubuduće krivično odgovarati!”

Ahić: “Rezolucija o Srebrenici bit će usvojena!”"
Jasmin Ahić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, komentirao je najavu SPC-a da će u Rusiji biti održana bdijenja za bratski srpski narod i državu zbog usvajanja rezolucije u Srebrenici, ali i zvona u većini crkava u Srbiji i dijaspori.

“Žele da se govori što manje o suštini rezolucije! Dio na kojem su se najviše fokusirali u prvoj fazi bio je na ovom segmentu da pokušaju razlomiti rezoluciju prijetnjama oružanim sukobom! Željeli su da dobiju što više brojki na propagandi! Na njihovu žalost, svijet je još humanizirano i civilizirano društvo! Sutra ćemo svjedočiti bezrezervnoj podršci rezoluciji! Izbit će se poluge na kojima u posljednje vrijeme insistiraju srbijanski nacionalisti!”, poručio je Ahić.

Ahić smatra da Sverpski sabor nakon usvajanja rezolucije o genocidu u Srebrenici nije bezazlen događaj.

“Problem je što će se Sabor uopće u tom kontekstu desiti. Ne treba se plašiti, ali bit će energično i agresivno zbog usvajanja rezolucije o Srebrenici, što je civilizacijski čin. Dodik i Vučić time pokušavaju održati nacionalističku koheziju srpskog naroda, jer im ne ide. Moraju pokazati biračima da zadržavaju poziciju lidera!”, poručio je Ahić.

- OGLAS -

Ismijavanje žrtava genocida u Srebrenici državnog ministra sigurnosti Nenada Nešića Ahić je nazvao sramotnom javnom manifestacijom!

“Svako onaj ko u budućnosti bude pokušavao da na takve načine ismijava genocid bit će osuđen i biti prikazan kao negator genocida i onaj ko ne poštuje osnovne principe civilizacijskih vrijednosti! Rezolucija će imati dejstva! Ovakve stvari neće biti informacija ili vijest nego predmet istrage!”, poručio je Ahić.

- Advertisement -

Kompletan razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA