24 C
Sarajevo
21.09.2024

Ajla Ališah prezentovala projekt “Mahni pticama”: “Nijedno dijete nije bilo nezainteresovano”

Doc. dr. Ajla Ališah sa Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prezentovala edukativne radionice u okviru projekta "Mahni pticama", u organizaciji Udruženja LAVLI.
Interaktivne edukativne radionice namijenjene su učenicima IV razreda osnovnih škola, a projekt je podržan od strane Općine Centar i Općine Novo Sarajevo.

Profesorica ističe kako su naša djeca veoma inteligentna i da niti jedno dijete nije bilo nezainteresovano te kako nakon ovog iskustva želi da unaprijedi i pristup svojim studentima. Ističe kako su djeca željna znanja i kako, pa i u vrijeme vladanja ovisnosti o telefonima i društvenim mrežama te igricama, ipak djeca žele da uče i budu interaktivna… samo je potrebno naći odgovarajući način pristupa i održavanja pažnje.

Projekt se realizuje u 22 škole na području Kantona Sarajevo, a završnica projekta će biti upriličena na Vilsonovom šetalištu i u Velikom parku prekoputa Trga djece Sarajeva, gdje će biti postavljene kućice za ptice koju su izrađene prema crtežima djece  polaznika ove edukativne radionice. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA